GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Καταπληκτικός» ο τάφος της Αμφίπολης λέει η επικεφαλής των ανασκαφών Κατερίνα Περιστέρη

Για έναν «καταπληκτικό» τάφο έκανε λόγο η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη που είναι επικεφαλής των ανασκαφών στην αρχαία Αμφίπολη. ...


Για έναν «καταπληκτικό» τάφο έκανε λόγο η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη που είναι επικεφαλής των ανασκαφών στην αρχαία Αμφίπολη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί αυτή τη στιγμή είμαστε εσωτερικά του περιβόλου, μπροστά σε έναν τάφο καταπληκτικό» δήλωσε η κυρία Περιστέρη μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ερωτηθείσα για το πότε εκτιμάται ότι θα καταφέρουν οι αρχαιολόγοι να μπουν στο εσωτερικό του τάφου η αρχαιολόγος απάντησε ότι «δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς το πότε θα εισέλθουμε» αφού, όπως εξήγησε, «η αρχαιολογική σκαπάνη έχει το δικό της χρονοδιάγραμμα».
Μιλώντας για τα μέχρι στιγμής ευρήματα η κυρία Περιστέρη σημείωσε ότι «υπάρχουν στην είσοδο του τάφου δύο Σφίγγες ολόγλυφες, ύψους δύο μέτρων. Ο ταφικός περίβολος των 497 μέτρων, με τον λέοντα στην κορυφή, ύψους 30 μέτρων, μας αθροίζει την ύπαρξη ενός θεαματικού ταφικού μνημείου που έχει στην πρόσοψη δύο Σφίγγες, που χρονολογούνται από το 325 έως το 300 π.Χ.».

Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΕΛΩΡΙΟΥ ΤΥΜΒΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΓΛΗ ΣΕ ΤΗΝΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΩΦΕΛΗ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΘΑ ΒΟΥΛΩΣΗ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΘΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση