GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οξυγόνο στον Άρη θέλει να παράγει η NASA

Το επόμενο διαστημικό όχημα που θα στείλει η NASA στον Άρη θα έχει ως αποστολή, μεταξύ άλλων προγραμμάτων που θα διεξαχθούν να δημιο...


Το επόμενο διαστημικό όχημα που θα στείλει η NASA στον Άρη θα έχει ως αποστολή, μεταξύ άλλων προγραμμάτων που θα διεξαχθούν να δημιουργήσει οξυγόνο στην επιφάνεια του “κόκκινου πλανήτη” όταν φτάσει εκεί το 2021, σύμφωνα με ενημέρωση από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Το όχημα θα μεταφέρει υποδομή για επτά επιστημονικά project, με σκοπό να ανοιχτεί ο δρόμος για επανδρωμένες αποστολές, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την αναζήτηση ζωής στον πλανήτη και την συλλογή δειγμάτων από την επιφάνεια του Άρη, την μελέτη της ατμόσφαιράς του κ.α.

Στα πειράματα που θα διεξαχθούν περιλαμβάνεται και ένα το οποίο έχει σκοπό να μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, σε οξυγόνο, προκειμένου να το χρησιμοποιούν οι αστροναύτες ή ακόμη και για καύσιμο που θα χρησιμοποιείται κατά την επιστροφή στη Γη.

“Είναι μία συναρπαστική ημέρα για εμάς” δήλωσε ο αστροναύτης και αξιωματούχος της NASA, Τζον Γκρούνσφελτν, περιγράφοντας την αποστολή, στους δημοσιογράφους.

Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση