GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραβιάστηκαν πέντε δημοφιλή μοντέλα router

Πέντε δημοφιλή μοντέλα router παραβιάστηκαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού hacking, SOHOpelessly Broken, που πραγματοποιήθηκε στα ...


Πέντε δημοφιλή μοντέλα router παραβιάστηκαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού hacking, SOHOpelessly Broken, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του συνεδρίου ασφάλειας DEFCON 22.
Tα router αποδείχτηκαν πιο ευπαθή από ποτέ, καθώς οι hackers κατάφεραν να παραβιάσουν πέντε δημοφιλή ασύρματα μοντέλα, εντοπίζοντας συνολικά 15 νέα τρωτά σημεία στις ευάλωτες συσκευές.
Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να hackάρουν 10 μοντέλα router από διαφορετικούς κατασκευαστές, και πιο συγκεκριμένα τα: Linksys EA6500, ASUS RT-AC66U, TRENDnet TEW-812DRU, Netgear CENTRIA WNDR4700, Netgear WNR3500U / WNR3500L, TP-Link TL-WR1043ND, D-Link DIR-865L, Belkin N900 DB και το Open Wireless Router firmware που έχει αναπτυχθεί από την Electronic Frontier Foundation (EFF).
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 4 διαγωνιζόμενοι, οι οποίοι ανέδειξαν συνολικά 15 zero day ευπάθειες. Έντεκα από τα τρωτά σημεία που αναφέρθηκαν, υποβλήθηκαν από τον Craig Young, ερευνητή ασφάλειας της Tripwire.
Οι ευπάθειες που εντοπίστηκαν δεν ήταν όλες κρίσιμης σημασίας, και σε ορισμένες περιπτώσεις οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να συνδυάσουν αρκετές από αυτές να για επιτύχουν πλήρη παραβίαση και να αποκτήσουν τον έλεγχο των συσκευών.
Συνολικά επτά επιθέσεις οδήγησαν σε πλήρεις παραβιάσεις και αυτές αφορούσαν τα router ASUS RT-AC66U, Netgear CENTRIA WNDR4700, Belkin N900, TRENDnet TEW-812DRU, καθώς και ένα router της Actiontec Electronics, που παρέχεται στους πελάτες της Verizon Communications.
Το router της Actiontec δεν είχε επιλεχθεί αρχικά για το διαγωνισμό, όμως συμμετείχε κατ’ εξαίρεση, έπειτα από αίτημα διαγωνιζόμενου.
Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση