GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελία για Super Game της Audiotex

Ο παρακάτω γρίφος του Super Game της Audiotex παρουσιάστηκε από τον ΑΝΤ1 το βράδυ 13/8/14 προς 14/8/14… Ας υποθέσουμε ότι οι γρα...


Ο παρακάτω γρίφος του Super Game της Audiotex παρουσιάστηκε από τον ΑΝΤ1 το βράδυ 13/8/14 προς 14/8/14…
Ας υποθέσουμε ότι οι γραμμές που σχηματίζουν τον αριθμό 3789 της εικόνας είναι σπίρτα. Το πρόβλημα ήταν: “μετακινώντας 2 μόνο σπίρτα φτιάξτε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό”. Η προφανής λύση του προβλήματος είναι να πάρουμε το μεσαίο και το κάτω οριζόντιο σπίρτο του αριθμού 3 και να τα τοποθετήσουμε κατακόρυφα μετά το 9. Έτσι προκύπτει ο αριθμός 77891. Η λύση αυτή δόθηκε κατά τη διάρκεια του παιγνιδιού όμως θεωρήθηκε λανθασμένη. Στο τέλος του παιγνιδιού ως σωστή λύση δόθηκε από την παρουσιάστρια ο αριθμός 37891. Η ίδια λύση αναγράφεται και στην ιστοσελίδα της audiotext στην ενότητα super game.
Πρόκειται για πανέξυπνο γρίφο που αδυνατεί να συλλάβει τη λύση του το φτωχό μυαλό μου ή μήπως είναι απάτη ή έστω λάθος;
Δεν θα έπρεπε οι υπεύθυνοι της audiotext να εξηγήσουν σ’ αυτούς που πληρώνουν για να παίξουν αυτά τα παιγνίδια, πως προκύπτει η “σωστή” απάντηση ;
Λοιπόν το ερώτημα του τίτλου είναι ρητορικό φαντάζομαι, γιατί κατά τα άλλα η αρχική καταγγελία δεν παραπέμπει σε άτομο χαμηλού iq, κάθε άλλο μάλιστα.
Η συγκεκριμένη εταιρεία (audiotex s.a), τρέφεται αποκλειστικά και μόνο από την περιρρέουσα βλακεία καλοπροαίρετων τηλεθεατών από τη μία και την διαπλεκόμενη κάλυψη από τις ελεγκτικές αρχές από την άλλη. Δεν εξειδικεύεται σε ο,τιδήποτε πανέξυπνο, απεναντίας η εταιρεία αυτή είναι αλλεργική στην εξυπνάδα. Δεν ανακαλύπτει τον τροχό. Δεν ανοίγει νέους δρόμους στα μαθηματικά.
Το καλύτερο που μπορεί να κάνει, αν δεν γεμίζει ευθέως τσέπες "ημετέρων", είναι έμμεσα να βουλώνει κάποιες τρύπες στην υποτυπώδη εξυπηρέτηση υπέρογκων δανείων, που έχουν αντλήσει από τις τράπεζες, ΜΜΕ τύπου ANT1 (στην πράξη δανεικά κι αγύριστα αφού κατ' ουσίαν είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν), τη στιγμή που για οποιαδήποτε παραγωγική δραστηριότητα μικρή ή μεγάλη οι κάνουλες των τραπεζών δεν στάζουν ούτε σταγόνα. Άλλωστε ο χειρισμός του ποιμνίου τους ενδιαφέρει ως δραστηριότητα κι ας είναι αέρας κοπανιστός. Γι' αυτό έδωσαν τα αγύριστα δάνεια σε ημετέρους καναλάρχες σανο-παραγωγούς. Το νέο παραγωγικό μοντέλο μπορεί να περιμένει....
Αλλά ας κόψουμε το θεωρητικό υπόβαθρο κι ας έλθουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τα σπίρτα.

Πράγματι παρουσιάστηκε από το Super Game της Audiotext στον ΑΝΤ1 το βράδυ 13/8/14 προς 14/8/14 ο αριθμός 3789 με τους αριθμούς σχηματισμένους σε σπίρτα και όντως το πρόβλημα ήταν: “μετακινώντας 2 μόνο σπίρτα φτιάξτε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό”. Η πρώτη διασταύρωση που ανοίγεται μπροστά σε όποιον επιχειρήσει να απαντήσει είναι το αν εννοούμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό με τα ίδια ψηφία που έχει ο δεδομένος αριθμός (δηλαδή τέσσερα ψηφία) ή μήπως δικαιούμαστε με τα σπίρτα που θα μετακινήσουμε να φτιάξουμε ένα επιπλέον ψηφίο και να πάμε σε πενταψήφιο αριθμό (άρα και μεγαλύτερο από κάθε τετραψήφιο) ; Η διευκρίνηση αυτή προφανώς δεν θα δοθεί ποτέ από την παρουσιάστρια, αλλά θα πρέπει να "πληρωθεί" με πάρα πάρα πολλά τηλεφωνήματα...

Στην περίπτωση του πενταψήφιου αριθμού, όπως σωστά παρατηρεί ο πρώτος καταγγέλλοντας, η προφανής λύση του προβλήματος είναι να πάρουμε το μεσαίο και το κάτω οριζόντιο σπίρτο του αριθμού 3 και να τα τοποθετήσουμε κατακόρυφα μετά το 9. Έτσι προκύπτει ο αριθμός 77891. Αφού λοιπόν πέρασε πάνω - κάτω 1,5 ώρα παιχνιδιού η λύση αυτή δόθηκε και έλαβε "όχι".
Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στο τηλέφωνο 6971 590 628 ή στο e-mail μας tromaktikos@gmail.comΜετά από παρέλευση περίπου άλλης μισής ώρας δόθηκε και η άλλη λογική εκδοχή για τους κοινούς θνητούς. Δηλαδή ειπώθηκε και ο μεγαλύτερος αριθμός που μπορεί να δημιουργηθεί παραμένοντας στα ίδια ψηφία (τέσσερα). Είναι ο αριθμός 9799. Αρχικά ένα σπίρτο από το πρώτο ψηφίο το "Τρία" αλλάζει θέση μέσα στο ίδιο το πρώτο το ψηφίο δηλαδή μέσα στο ίδιο το "Τρία", στη συνέχεια έρχεται κι ένα δεύτερο σπίρτο από το τρίτο ψηφίο δηλαδή το "Οχτώ" στο πρώτο ψηφίο που πλέον από "Τρία" μετατρέπεται σε "Εννέα", ενώ και το τρίτο ψηφίο μετά το φευγιό του κατάλληλου σπίρτου (του κάτω αριστερά) μεγαλώνει και γίνεται κι αυτό "Εννέα" (από "Οκτώ" που ήταν). Συνεπώς 9799. Τι έλαβε η απάντηση αυτή ; Έλαβε "όχι" φυσικά.

Γιατί όχι ; Γιατί οι παραπάνω δύο απαντήσεις είναι για τους κοινούς θνητούς. Που παίζουν καλοπροαίρετα και με περισσή αφέλεια. Δεν κερδίζουν όμως κοινοί θνητοί σε αυτό το παιχνίδι. Άντε να τύχει σε κάποιο βράδυ να κερδίσουν γρήγορα - γρήγορα στα πρώτα 10 λεπτά, τίποτα μικροποσά μέχρι 100 ευρώ, για ξεκάρφωμα κάποιοι ελάχιστοι, που τα ονόματά τους θα μπουν στον κατάλληλο φάκελο, γιατί τα χρειάζονται για άλλοθι της εταιρείας οι πουλημένοι και λαδωμένοι λιγδοπόντικες δικαστικοί που μπορεί να κληθούν εν καιρώ να την υπερασπίσουν. Αλλά όταν το ποσό ανεβαίνει δεν κερδίζουν ποτέ μα ποτέ κοινοί θνητοί.

Το παιχνίδι διαμορφώνεται από συνεχή διλήμματα και ατέρμονες λογικές διασταυρώσεις. Τηλεφωνούν πολλοί σημαδεμένοι (δικοί τους - ημέτεροι) ανάλογα με την εξέλιξη. Και το κατευθύνουν. Πολλές φορές αυτοί οι ίδιοι από μόνοι τους καίνε κάποιες από τις λογικές απαντήσεις. Όχι από την αρχή φυσικά. Προς το τέλος για να μην ανακόψουν τη ροή των κλήσεων. Στο μεταξύ έχουν τηλεφωνήσει άπειροι αφελείς που δεν βγαίνουν ποτέ στον αέρα. Τηλεφωνούν και κάποιοι μετρημένοι στα δάχτυλα τυχεροί-άτυχοι αφελείς που βγαίνουν στον αέρα. Εκεί μπορεί να συμβεί και κάποιο μικρο-ατύχημα δηλαδή κάποιος από αυτούς τους τυχερούς-άτυχους να κουβαλάει μια από τις λογικές εκδοχές. Μικρό το κακό. Θα υπάρχουν καβάτζα διασταυρώσεις ώστε να λάβει το αναμενόμενο "Όχι" για να μάθει να φέρεται... Και το παιχνίδι θα κατευθυνθεί προς την άλλη κατεύθυνση - απάντηση. Το πολύ - πολύ αν το χρονικό σημείο είναι κρίσιμο και έχουν στενέψει τα περιθώρια, μετά την κλήση μικρο-ατύχημα να ακολουθήσουν κλήσεις μόνο από ημετέρους ώστε να μην υπάρξει και δεύτερο μικροατύχημα και εκτεθεί πολύ η εταιρεία.

Το πρόβλημα είναι πως αυτά γίνονται κατά συρροή με ερωτήματα τύπου καταμετρείστε τα ευρώ που βλέπετε στην εικόνα, τη στιγμή που κάποια είναι πλαστά . Και πιάσε το αυγό και κούρευτο, πια είναι τα γνήσια και πια είναι τα πλαστά... Κάτι ανάλογο με ερωτήματα που παραπέμπουν σε πρόσθεση όλων των αριθμών σε όλα τα τρίγωνα ενός γεωμετρικού συνόλου, με αριθμούς που διαβάζονται ποικιλοτρόπως... Σε τέτοιου είδους ερωτήματα είναι σχετικά εύκολο να μπουν τόσες πολλές παγίδες ώστε να είναι πρακτικά ανεξάντλητες οι διασταυρώσεις και όσο κουφό κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι πρακτικά ανιχνεύσιμο ούτε το λάθος ούτε το σωστό κι έτσι η εταιρεία να μην εκτίθεται πάρα πολύ. Γι' αυτό άλλωστε στις περιπτώσεις αυτές δεν διστάζει να βγάζει τις λεγόμενες σούπερ ταχείες κλήσεις και να καμώνεται η κοπελιά πως δεν αποτελεί πρόβλημα το να βγει κάποιος στον αέρα, να φτάσει να γίνει δηλαδή τυχερός - άτυχος αφελής από απλά αφελής που τηλεφωνά δεκάδες φορές και δεν βγαίνει ποτέ στον αέρα.

Την συγκεκριμένη όμως βραδιά που συζητάμε, δηλαδή 13/8/14 προς 14/8/14, το παιχνίδι με τα σπίρτα δεν ήταν προνομιακό, δεν παρείχε με επάρκεια τέτοιου είδους εχέγγυα. Ήταν, κατά κάποιον τρόπο, κουκιά μετρημένα. Με αποτέλεσμα η εταιρεία να εκτεθεί. Ακόμα και χωρίς να βγουν ποτέ κατά την διάρκειά της οι σούπερ ταχείες κλήσεις. Δεν γνωρίζω αν αυτοί που έδωσαν τις δύο λογικές απαντήσεις ήταν " ελεγχόμενοι - ημέτεροι" για να κόψουν τον βήχα των πραγματικών τηλεφωνημάτων όσο ο χρόνος τελείωνε, ή ήταν "τυχεροί - άτυχοι αφελείς". Το γεγονός είναι πως - τελικά - η εταιρεία αναγκάστηκε να δώσει ως σωστή, μια εντελώς εξωπραγματική απάντηση. 37891.

Όχι πως αν τους ρωτήσει κάποιος, δεν θα έχουν κάτι να του πουν, για το πως βγήκε αυτό το έκτρωμα. Και πάλι κάτι θα έχουν. Απλώς δεν θα στέκει, αν το ψάξει κανείς σε βάθος.

Στην συγκεκριμένη απάντηση που δόθηκε από την εταιρεία ως σωστή, είναι φανερό πως το όλο παιχνίδι γίνεται με το δεύτερο ψηφίο το εφτά. Τα άλλα τρία αρχικά ψηφία δηλαδή το πρώτο, το τρίτο και το τέταρτο μένουν απείραχτα. Μόνο στο δεύτερο ψηφίο λοιπόν γίνεται παιχνίδι. Εφτά είπαμε ; Αν είναι εφτά. Γιατί για την audiotex μπορεί και να μην είναι εφτά. Μπορεί να είναι και ένα !!! Πιάσε το αυγό και κούρευτο δηλαδή !! Ή μπορεί να είναι και εξωγήινο ψηφίο....Το βέβαιο είναι πως του αφαιρούμε το κάτω - κάτω σπίρτο και το πάμε τέρμα δεξιά ως πέμπτο ψηφίο να παριστάνει τον άσσο (κοντούλης ο καημένος ο άσσος αλλά τι να κάνουμε..). Ενώ του στρίβουμε ελαφρώς αριστερά το κάτω (κατακόρυφο) σπίρτο από τα δύο που του απέμειναν ώστε να σιγουρέψουμε πως αποτελεί το κοντό (πλέον) πόδι ενός εφτά. Δηλαδή το εφτά που νομίζαμε ότι είχαμε, γίνεται εφτά με κοντό πόδι (ενός σπίρτου) υπό γωνία και όχι κατακόρυφο πόδι δύο σπίρτων που είχαμε αρχικά, ενώ για πέμπτο ψηφίο βάζουμε έναν ξερό κοντό ασσίκι ενός κατακόρυφου σπίρτου. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγει το έκτρωμα 37891. Δεν υπάρχει άλλος. Είναι ο μοναδικός. Αν κάποιος ενδιαφερθεί και ρωτήσει. Και το ψάξει. Που δεν ...

Το ατόπημα της εταιρεία τη συγκεκριμένη βραδιά όμως είναι βαρύ. Εκτέθηκε πολύ. Το συγκεκριμένο έκτρωμα δεν περπατάει δια της απλής λογικής και αυτή τη φορά δεν χρειάζεται και πολύ σκάλισμα, όπως άλλες βραδιές με αριθμούς μέσα σε τρίγωνα ή σε χρηματικά ποσά που πρέπει να καταμετρηθούν.
Και να γιατί. Δια της εις άτοπον απαγωγή έχουμε τα παρακάτω :
Έστω πως το αρχικό δεύτερο ψηφίο είναι εφτά. Τότε η λύση είναι πολύ πιο προφανής, ήτοι είναι η λύση της αρχικής καταγγελίας. Φτιάχνουμε ένα ακριβώς ίδιο εφτά στο πρώτο ψηφίο διώχνοντας δύο σπίρτα που πάνε να συγκροτήσουν έναν κανονικό (και όχι κοντό) άσσο στο τέλος. Εκτός του ότι ο άσσος μας δεν είναι νάνος (δεν αποτελείται από μόνο ένα σπίρτο αλλά από δύο στην κατακόρυφο), το βασικότερο όλων είναι πως το τελικό νούμερο είναι πολύ μεγαλύτερο από το αποτέλεσμα που δόθηκε, δηλαδή είναι το 77891, άρα δεν τίθεται θέμα επιλογής. Το έγραψε ξεκάθαρα και ο αρχικώς καταγγέλλων.
Συνεπώς το δεύτερο ψηφίο δεν πρέπει με τίποτα να θεωρηθεί εφτά. Με τίποτα. Τι κι αν σε ψηφιακή γραφή ακόμα και οι γιαγιάδες που διαβάζουν οθόνες σε κομπιουτεράκια γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως αυτό το σχηματάκι είναι εφτάρι κανονικότατο χωρίς την παραμικρή αναστολή. Για την audiotex δεν είναι εφτά το καραμπινάτο εφτά της ψηφιακής γραφής. Πάμε παρακάτω.
Αφού λοιπόν δεν είναι εφτά άρα θα είναι άσσος. Κουφό βέβαια αλλά ας το καταπιούμε για να συνεχίσουμε την εις άτοπον απαγωγή... Μα αν είναι άσσος και μάλιστα "τρίσπιρτος" και χωρίς καμία γωνία στο κεφάλι, δεν πρέπει αυτό που θα φτιαχτεί για πέμπτο ψηφίο να είναι κάτι αντίστοιχο ; Δηλαδή με πια audiotex-ια λογική θα χαλάσουμε έναν δήθεν άσσο τρίσπιρτο για να φτιάξουμε τέρμα δεξιά έναν δήθεν άσσο μονόσπιρτο κοντούλη και καχεκτικούλη, χωρίς καθόλου κεφάλι ; Αφήστε δηλαδή που από τον τρίσπιρτο άσσο θα προκύψει ένα δίσπιρτο εφτά...
Αλλά ας αφήσουμε την γκρίνια. Νισάφι πια με τη μιζέρια. Ως μεγαλόψυχοι, ειδικά με κάτι εταιρείες σαν την audiotex του ομίλου ant1, που βοηθούν την ελλαδίτσα μας να ξεπεράσει την κρίση και να οδεύσει επιτέλους την οδό της ανάπτυξης, ας δεχτούμε πως μορφολογικά όλα επιτρέπονται. Και οι τρίσπιρτοι άσσοι με δύο σπίρτα στην κατακόρυφο και το κεφάλι που δεν γέρνει (έστω έτσι το αρχικό δεύτερο ψηφίο) και ο μονόσπιρτος άσσος (έστω το ένα κάποιας λατινικής αρίθμησης, τι να πώ ;; σε όλα λέω ναι!!) που προκύπτει και το δίσπιρτο εφτάρι με το κάτω σπίρτο λυγισμένο ελαφρώς υπό γωνία. ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Αφού λοιπόν μορφολογικά επιτρέπονται όλα αυτά τα δημιουργήματα που δύνανται να οδηγήσουν στο έκτρωμα 37891, τότε γιατί να μην αφήναμε το ένα σπίρτο μόνο του εκεί που ήταν να παριστάνει τον άσσο και να μην μεταφέρουμε μπροστά αριστερά τα δύο σπίρτα ωσάν δίσπιρτο εφτάρι με το κάτω σπίρτο λυγισμένο ελαφρώς υπό γωνία, ώστε να έχουμε ως πρώτο ψηφίο του πενταψήφιου νέου αριθμού το εφτά και ως τρίτο ψηφίο του πενταψήφιου νέου αριθμού τον κοντοκουρεμένο (λατινικό) άσσο ; Θα ήταν με ακριβώς τους ίδιους κανόνες παιχνιδιού, ένα ίδιο έκτρωμα όπως το 37891 που δόθηκε ως αποτέλεσμα, αλλά αλγεβρικά πολύ μεγαλύτερο αφού θα ήταν το 73189 .... Το μεγαλύτερο νούμερο δεν ψάχνουμε ; Που 73189 και που 37891...
Άρα ούτε το ενδεχόμενο να είναι άσσος το δεύτερο αρχικό ψηφίο στέκει, αφού παρά τα μύρια όσα κατάπιαμε και τα ναι σε όλα που είπαμε με μια φωνή σαν βολευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην πορεία και πάλι το αποτέλεσμα θα όφειλε να είναι διαφορετικό ....
Συνεπώς το μόνο που απομένει να υποθέσουμε είναι πως είχαμε κάποιο εξωγήινο ψηφίο ως δεύτερο ψηφίο του αρχικού σπιρτο-σχεδίου και μετά από διαδοχικούς ψεκασμούς σε ψηφία, σπίρτα και προπάντων σε μυαλά, προέκυψε τελικά το επιθυμητό 37891.
Βέβαια, αν για την audiotex και το νομικό της επιτελείο με όλους τους λιγδοπόντικες του ΑΝΤ1 ο γάιδαρος πετάει, ποιος κοινός θνητός θα βρεθεί να υποστηρίξει πως ο γάιδαρος δεν πετάει ; Κανείς.
Θα μου πείτε - και δικαίως - χαράς το κουράγιο μου που το ψάχνω... Τουλάχιστον μήπως μετά απ' όλα αυτά, οι άπειροι αφελείς που τηλεφωνούν και δεν βγαίνουν ποτέ στον αέρα και οι μετρημένοι στα δάχτυλα τυχεροί-άτυχοι αφελείς που βγαίνουν στον αέρα και τρώνε τη χυλόπιτα της κοπελιάς, το ξανασκεφτούν ; Ας αφήσουν τους στημένους αριθμούς της εταιρίας να παίρνουν τηλέφωνα μόνοι τους.... Ας μην τους βοηθήσουμε άλλο... Αρκετά. Στο κάτω κάτω της γραφής όσοι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τζόγο υπάρχουν και τα καζίνα.
ΥΓ. Για τους εισαγγελείς να πω πως δεν ελπίζω.. Και το χειρότερο. Να πω πως αν ήλπιζα σε Έλληνες εισαγγελείς, τότε θα αισθανόμουν ακόμα πιο αφελής και από αυτούς που τηλεφωνούν και δεν βγαίνουν ποτέ στον αέρα και από τους μετρημένους στα δάχτυλα τυχερούς-άτυχους αφελείς που βγαίνουν μεν στον αέρα αλλά τρώνε τη χυλόπιτα της κοπελιάς...
Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση