GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΑΠ vs Μπένι: “Ο θάνατός σου, η ζωή μου”

“Ο θάνατός σου, η ζωή μου”, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της (θερινής) κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Γιώργο Παπανδρέου και Ευ...


“Ο θάνατός σου, η ζωή μου”, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της (θερινής) κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο!Σταγόνα που ξεχείλισε στην σχέση των δύο ανδρών φαίνεται πως είναι η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να κάνει δικιά του ξεχωριστή εκδήλωση (1-7 Σεπτεμβρίου), κατά την οποία μάλιστα αναμένεται- εφόσον λένε αλήθεια τα πράσινα παπαγαλάκια- να ανακοινώσει κάποιου είδους πολιτική κίνηση, όμιλο προβληματισμού ή ακόμα και νέο κόμμα.
Για την ιστορία, από 1 – 7 Σεπτεμβρίου δύο αίθουσες του Ζαππείου θα φιλοξενήσουν, με πρωτοβουλία του ΓΑΠ, την έκθεση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου “Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή”, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου στο Περιστύλιο του Ζαππείου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του με ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Οι “μονομάχοι″
Ποια είναι ωστόσο η αλήθεια για την διαμάχη που έχει ξεσπάσει; Καταρχήν αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ” ότι πρόκειται για τελικό ξεκαθάρισμα μεταξύ των δύο! Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί ότι όλες οι ενέργειες και πρωτοβουλίες του ΓΑΠ αποσκοπούν στην ανατροπή του από την προεδρία του κόμματος, με χρόνο ορόσημο το Φθινόπωρο. Θεωρεί δεδομένο, όπως σημειώνουν καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είτε θα τον αμφισβητήσει ,ευθέως, ο ίδιος προσωπικά στο συνέδριο του Οκτωβρίου, είτε μέσω στελεχών που ελέγχει στο κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται να έχει διαμηνύσει στον ΓΑΠ ότι “οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια του τέως πρωθυπουργού, με στόχο την ανατροπή του, θα σημάνει την απαρχή αποκαλύψεων σε βάρος του ΓΑΠ αρχής γενομένης με την δημοσιοποίηση του πορίσματος της Εισαγγελίας για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας του», το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιοποιηθεί με εντολή του Ευαγγέλου Βενιζέλου. Τι ωστόσο φοβούνται και οι δύο από την δική τους πλευρά; Στην ουσία, ο Γιώργος Παπανδρέου φοβάται το ενδεχόμενο, όπως επισημαίνουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, να παραταθεί ο βίος αυτής της κυβέρνησης και μετά τις προεδρικές εκλογές του 2015. Στην περίπτωση αυτή θα “λυθούν τα χέρια” του Βενιζέλου και του Κώστα Σημίτη για να του “χρεώσουν” αφενός την υπόθεση των οικονομικών του κόμματος επί θητείας του και αφετέρου να συσταθεί πιο εύκολα εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η χώρα μπήκε στο μνημόνιο. Συνεργάτες του Παπανδρέου δεν αποκλείουν ακόμη και την περίπτωση να τον στείλουν, για το μνημόνιο, στο ειδικό δικαστήριο. Ειδικά για αυτό τον λόγο διάφοροι βουλευτές και στελέχη που πρόσκεινται στον ΓΑΠ, προσπαθούν να… μετακομίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποτελέσουν το… ανάχωμα υποστήριξης του, εφόσον “στηθεί σχέδιο αποκαθήλωσής του”. Από την άλλη πλευρά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φοβάται ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα επιχειρηθεί η βίαιη ανατροπή του από την ηγεσία του κόμματος, με “μπροστάρη” τον Γιώργο Παπανδρέου. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος τρέμει στην ιδέα της μη επανεκλογής του στο συνέδριο. Για να μην συζητήσουμε το ενδεχόμενο παραπομπής του από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων. Κοντολογίς: το έργο που θα… παιχτεί μέχρι το συνέδριο, με πρωταγωνιστές τον ΓΑΠ και τον Βενιζέλο, έχει τίτλο: “Ο θάνατός σου, η ζωή μου”.
http://www.kentrinews.gr/?p=9176

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση