GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street Journal: Οι Έλληνες άνεργοι μεσήλικες μπορεί να μην ξαναδουλέψουν ποτέ

Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, ο Θανάσης Τζιομπρας, ένας 50χρονος εργάτης στη ναυπηγ...



Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, ο Θανάσης Τζιομπρας, ένας
50χρονος εργάτης στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη εδώ στο κεντρικό Ελληνικό λιμάνι του Πειραιά, ξυπνά πριν την αυγή, γύρω στις 06:00 το πρωί και ψάχνει για εργασία.

Περίπου 40 λεπτά μακριά, στο σικ προάστιο του Ψυχικού, ο Κωνσταντίνος Τσίμας, ένας 54χρονος, σπουδασμένος στις ΗΠΑ, σύμβουλος επιχειρήσεων ξυπνά για άλλη μια ημέρα εργασίας με τηλέφωνα και e-mail, ψάχνοντας για πελάτες.

Υπάρχει ένα κοινωνικό χάσμα μεταξύ αυτών των δύο ανδρών, αλλά είναι ενωμένοι σε ένα πράγμα: η οικονομική και ψυχολογική πάλη που έρχεται με το να είναι μεγαλύτερης ηλικίας και άνεργοι σε μια χώρα όπου η οικονομία έχει συρρικνωθεί σχεδόν κατά ένα τέταρτο σε έξι χρόνια.

Με αυτά τα δύο παραδείγματα η Wall Street Journal ξεκινά ρεπορτάζ, που δημοσιεύεται στην κεντρική της σελίδα και παρουσιάζει περιπτώσεις Ελλήνων ανέργων, άνω από 50 ετών, επισημαίνοντας ότι οι προοπτικές εισόδου τους στην αγορά εργασίας δεν είναι καθόλου ευοίωνες.

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας τονίζει ότι η ανεργία δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο στους μεσήλικες, οι οποίοι εκτός από τα οικονομικά, αντιμετωπίζουν και έντονα ψυχολογικά προβλήματα.

Στο ρεπορτάζ γίνεται λογος για την η κρίση που χτύπησε τη χώρα μας, η οποία περιόρισε τις παροχές για τους μεγαλύτερους εργαζόμενους και αναφέρεται ότι τα ποσοστά της ανεργίας σε όλες της ηλικίες είναι αποκαρδιωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση