GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο εδώλιο ο πρώην δήμαρχος για την υπεξαίρεση του 1 εκ. ευρώ

Την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης του ελλείμματος στο δημοτικό ταμείο του πρώην δήμου Νεάοπολη...



Την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης του ελλείμματος στο δημοτικό ταμείο του πρώην δήμου Νεάοπολης...
Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει ο πρώην δήμαρχος και μετέπειτα αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Νίκος Καστρινάκης, η πρώην ειδική ταμίας του δήμου και τέσσερα ακόμα άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώην ταμίας είχε κριθεί προφυλακιστέα και παραμένει κρατούμενη στις φυλακές της Νεάπολης.
Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου στις 22 Σεπτέμβρη μετά από αναβολή που πήρε στις 16 Ιουνίου.

Η πολύκροτη υπόθεση
Ήταν αρχές του 2011 όταν κατά την παράδοση – παραλαβή του δημοτικού ταμείου από τον πρώην δήμο Νεάπολης στο δήμο Αγίου Νικολάου αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την υπεξαίρεση ποσού άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ από το ταμείο.

Τα βλέμματα όλων στράφηκαν στην πρώην ειδική ταμία που αντιμετωπίζει αυτή την ώρα τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης του χρηματικού ποσού και της απιστίας για την περίοδο 1999-2011.

Υπενθυμίζεται ότι στην απολογία της η ταμία ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για ένα μέρος του ελλείμματος. Συγκεκριμένα, παραδέχθηκε ότι προέβη στην υπεξαίρεση των 237.000 ευρώ, λεφτά τα οποία χρησιμοποίησε για να ξεφύγει από τοκογλύφους.

Για τα υπόλοιπα χρήματα η ίδια ανέφερε ότι δεν έχει ιδέα για το πού πήγαν.

Την ίδια ώρα, ο πρώην δήμαρχος Νεάπολης, Νίκος Καστρινάκης κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση και στην απιστία της ταμίας για παράβαση καθήκοντος.

Εισαγγελέας και ανακριτής μετά την απολογία του, τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι υπόλοιποι τέσσερις που κατηγορούνται είναι ο τότε προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, η τότε πρόεδρος του Παιδικού Σταθμού, ο τότε αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης και Πολιτισμού και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΑΠΗ.
Και οι τέσσερις είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση