GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζητούν βελτιώσεις στις τουρκικές εκλογές το 2015

Βελτιώσεις στις εκλογικές διαδικασίες, προκειμένου να εξασφαλισθούν ίσοι όροι ανταγωνισμού στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές...



Βελτιώσεις στις εκλογικές διαδικασίες, προκειμένου να εξασφαλισθούν ίσοι όροι ανταγωνισμού στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές το 2015, ζητεί από την Τουρκία, με ψήφισμα της, η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Υπερψηφίζοντας την έκθεση της Φιλελεύθερης βουλευτού από την Ανδόρα, Μεριτξέλ Ματέι Πι, η οποία αφορούσε την αξιολόγηση των πρόσφατων προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, η Συνέλευση διαπιστώνει ότι:

- Οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία «οργανώθηκαν με επαγγελματικό και αποτελεσματικό τρόπο».
- Η διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας και σε άλλες γλώσσες πλην της τουρκικής, συμπεριλαμβανομένης και της κουρδικής, καθώς και η δυνατότητα που δόθηκε, για πρώτη φορά, στους Τούρκους πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν εκτός της χώρας τους αποτελεί πρόοδο.
Ωστόσο, η έκθεση επισημαίνει ότι παρατηρήθηκαν ορισμένες ελλείψεις, ιδιαίτερα όσον αφορά την ανισορροπία στην κάλυψη από τα ΜΜΕ, την κακή χρήση των διοικητικών πόρων και τις ανεπαρκείς διατάξεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της εκστρατείας.
Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας την επίσημη θέση του, επωφελήθηκε από «δυσανάλογη πρόσβαση στους πόρους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση