GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάτρα: Σοβαρός κίνδυνος για τους ασθενείς. Χωρίς αναισθησιολόγο στις εφημερίες το «409» πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις που υπάρχουν σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Αχαΐας, με αποτέλεσμα πολλές φο...



Μεγάλες είναι οι ελλείψεις που υπάρχουν σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Αχαΐας, με αποτέλεσμα πολλές φορές να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή εκατοντάδων ασθενών που καθημερινά σπεύδουν για βοήθεια σε αυτά.

Καταγγελίες που έγιναν στο PatrasTimes, αναφέρουν πως σημαντική έλλειψη παρατηρείται στην ειδικότητα του αναισθησιολόγου, ιδίως στο «409» πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών, όχι μόνο σε ημέρες που είναι πιο… «χαλαρά», αλλά κυρίως και τις ημέρες που το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει εφημερία.

Προσφάτως, για ένα περιστατικό, όπως καταγγέλθηκε στο PatrasTimes.gr, που κατέφθασε εκτάκτως στο «409» και ο ασθενής χρειαζόταν διασωλήνωση άμεσα, γιατροί και νοσηλευτές κάλεσαν αναισθησιολόγο που βρισκόταν στον «Αγ. Ανδρέα» με αποτέλεσμα αν καθυστερούσε κι άλλο, να κινδύνευε ο ασθενής να χάσει τη ζωή του. Τελικά όλα ευτυχώς, πήγαν καλά.

Παρά τις όποιες διαμαρτυρίες, επιστολές, έγγραφες καταγγελίες και συναντήσεις και αν έχουν κάνει οι γιατροί και συγκεκριμένα τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαίας, δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν εισακουστεί.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ Γιώργος Γιαννόπουλος, μιλώντας στο PatrasTimes, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες για τις ελλείψεις στην ειδικότητα του αναισθησιολόγου και τόνισε πως αναμένονται σύμφωνα με τον υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε. Τάκη Αντωνακόπουλο να ξεμπλοκάρουν 28 προσλήψεις ιατρών σε ολόκληρη την Αχαΐα, κάτι που ίσως να συμβάλει στην βελτίωση της κατάστασης.
Κωνσταντίνα Τσιάμη

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση