GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο 6,8% η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου και ανεβαίνει...

Συνεχίζεται η άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να κλείσουν θέσει...



Συνεχίζεται η άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να κλείσουν θέσεις φοβούμενοι εκτροχιασμό της ελληνικής προσαρμογής είτε υπό την προοπτική πρόωρης εξόδου απ' το πρόγραμμα της τρόικα είτε λόγω του πολιτικού ρίσκου.

Η απόδοση του ελληνικού κρατικού τίτλου δεκαετούς διάρκειας ενισχύεται σήμερα στο 6,8% από 6,53% με την τιμή Bid να βρίσκεται στο 77,86.

Το spread έναντι του γερμανικού Bund έχει διευρυνθεί πάνω απ' τις 580 μονάδες βάσης.

Όπως γίνεται αντιληπτό η εξέλιξη αυτή υπονομεύει και το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης να αντικαταστήσει τη χρηματοδότηση του ΔΝΤ με κεφάλαια απ' τις αγορές. Γι αυτό και το Reuters σε δημοσίευμα του ανέφερε πως η Ελλάδα "τζογάρει με την πρώιμη έξοδο απ' το πρόγραμμα της τρόικα".

Την ίδια ώρα οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων Ισπανίας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας διαμορφώνονται αντίστοιχα στο 2,21%, 1,69%, 3,17% και 2,38%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση