GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιτυχημένο “κλείσιμο” για την ART-14 του ΑΠΘ

Σημαντική άνοδο στην Παγκόσμια Κατάταξη των πανεπιστημιακών ομάδων, που συμμετέχουν στους διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student, ανα...


Σημαντική άνοδο στην Παγκόσμια Κατάταξη των πανεπιστημιακών ομάδων, που συμμετέχουν στους διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student, αναμένει η φοιτητική ομάδα ομάδα ART-14 του ΑΠΘ μετά τις επιδόσεις με το μονοθέσιο αυτοκίνητό της, σε Γερμανία, Ουγγαρία και Ιταλία.

Πιο συγκεκριμένα, στον κορυφαίο στο είδος του Παγκόσμιο Διαγωνισμό Formula Student Germany, που πραγματοποιήθηκε στο Hockenheimring από τις 29/7 έως 3/8/2014, με τη συμμετοχή 75 ομάδων από όλο τον κόσμο, η ART τερμάτισε σε όλα τα αγωνίσματα, παίρνοντας την 12η θέση στη γενική κατάταξη. Παράλληλα, κατέλαβε την 5η θέση στο αγώνισμα της Κοστολόγησης και την 9η θέση στην Παρουσίαση του Επιχειρηματικού Πλάνου.

Ο επόμενος αγώνας της ομάδας πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 24/8, στο Gyor της Ουγγαρίας. Η ART, τερματίζοντας σε όλα τα αγωνίσματα, κατετάγη 12η ανάμεσα σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες του θεσμού. Επιπλέον, κατέλαβε το βραβείο της 3ης θέσης στη γενική κατάταξη των στατικών αγωνισμάτων, ενώ παράλληλα πήρε την 5η θέση στο αγώνισμα της Κοστολόγησης, την 9η θέση στην Παρουσίαση του Επιχειρηματικού Πλάνου, την 7η θέση στο αγώνισμα της Επιτάχυνσης με χρόνο 3.966 sec για τα 75m, ενώ κατάφερε να προκριθεί στους τελικούς του αγωνίσματος Engineering Design.

Ο τρίτος αγώνας, όπου συμμετείχε η ομάδα ART, πραγματοποιήθηκε στην πίστα Riccardo Palleti, στο Varano της Ιταλίας, από τις 29/8 έως την 1/9/2014. H ομάδα ART αρχικά έλαβε την 3η θέση στο αγώνισμα της Κοστολόγησηw, την 7η θέση στο αγώνισμα της Παρουσίασης Επιχειρηματικού Πλάνου, ενώ κατέλαβε την 9η θέση στο Μηχανολογικό Σχεδιασμό.

Επόμενος στόχος της ART, όπως αναφέρουν τα μέλη της, είναι η ανανέωση της ομάδας και η εισαγωγή νέων μελών. “Έχοντας παρακαταθήκη μία επιτυχημένη χρονιά, η ομάδα ελπίζει σε μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις, ενώ με τη συγκομιδή της σε πόντους και στους τρεις αυτούς αγώνες θα εκτοξευθεί στην Παγκόσμια Κατάταξη, καθιστώντας την πρωταγωνιστική δύναμη του θεσμού” προσθέτουν.

Το νέο αυτοκίνητο του Α.Π.Θ. κατασκευάστηκε ύστερα από αεροδυναμική μελέτη για την τοποθέτηση αεροδυναμικού βοηθήματος στο μονοθέσιο (αεροδυναμικό πάτωμα-διαχύτης).
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση