GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση των προσφύγων στη Βουλγαρία

Σημαντική αύξηση της ροής των προσφύγων προς τη Βουλγαρία καταγράφηκε το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο αντι...


Σημαντική αύξηση της ροής των προσφύγων προς τη Βουλγαρία καταγράφηκε το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της αρμόδιας κρατικής Αρχής Βασίλ Βαρμπάνοφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Βουλγαρία εισήλθαν 1088 μετανάστες, ενώ τον περασμένο Ιούνιο, τα προσφυγικά κέντρα της χώρας υποδέχθηκαν 645 άτομα.
Παρ” όλο που αναμένεται το προσφυγικό κύμα να είναι μεγαλύτερο, σε σύγκριση με πέρυσι, σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόβλημα υποδοχής, επειδή οι μισές από τις έξι χιλιάδες θέσεις στα κέντρα υποδοχής είναι ελεύθερες, τόνισε ο κ. Βαρμπάνοφ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Μόνο 350 ξένοι έχουν λάβει προσφυγικό καθεστώς, αλλά αρνούνται να φύγουν από τα κέντρα, επειδή δεν έχουν πού να πάνε. Για τους περισσότερους πρόσφυγες, η Βουλγαρία δεν είναι παρά χώρα-σταθμός στην πορεία τους προς τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Δημόσιας Αρχής Απασχόλησης Άσεν Ανγκέλοφ δήλωσε ότι μόνο 36 άτομα από τους δικαιούχους έχουν καταγραφεί στα κέντρα της κρατικής Αρχής.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση