GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Που στέλνουν τους ΡΟΜΑ;Παράνομος ο οικισμός λέει ο Δήμος Μεγαρέων...

Ενώ με μια πρώτη ματιά ο νέος οικισμός στο όρος Πατέρας... που θα μετεγκατασταθούν οι ΡΟΜΑ του Χαλανδρίου δείχνει σύγχρονος και...



Ενώ με μια πρώτη ματιά ο νέος οικισμός στο όρος Πατέρας... που θα μετεγκατασταθούν οι ΡΟΜΑ του Χαλανδρίου δείχνει σύγχρονος και έτοιμος να εξυπηρετήσει τις ανάγκες διαβίωσης αυτών που θα τον κατοικήσουν άμεσα....
Αν κοιτάξουμε ΜΕΣΑ στα κτίρια θα όπως θα δείτε με φωτογραφίες που δημοσιεύει το megaratv.gr η κατάσταση πριν 2 ημέρες είναι απαράδεκτη.Βέβαια η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με δελτίο Τύπου ενημερώνει ότι "Ο οικισμός μετεγκατάστασης που βρίσκεται στα Μέγαρα, αποτελείται από σύγχρονους οικίσκους που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών που θα μετεστεγαστούν (ύδρευση, αποχέτευση, ρεύμα), κεντρικό κτίριο με πλυντήρια, γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ."
Βέβαια ένας τέτοιος καταυλισμός όπως δείχνει η φωτογραφία η πανοραμική του οικισμού αν σύμφωνα με πληροφορίες έχει κοστίσει γύρω στις 200.000 ευρώ δεν ξέρουμε κατα πόσο είναι σύγχρονος.

Επίσης σύμφωνα με όσα πληροφορούμαστε από το Δήμο Μεγαρέων και δια στόματος του Δημάρχου κ.Γρηγόρη Σταμούλη σύμφωνα με ΚΥΑ είναι παράνομος ο οικισμός στο Κανδύλι και για αυτό το λόγο επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ.Ντόλιο και τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Αγγέλακα όπου και έδωσε υπόμνημα με την επιχειρηματολογία της Δημοτικής αρχής κατά της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ.

Μάλιστα εκτός από την επιχειρηματολογία της Δημοτικής αρχής σύμφωνα με πληροφορίες του www.airetos.gr στη συγκεκριμένη περιοχή πριν 2 μέρες η θερμοκρασία είχε πέσει στους 9 βαθμούς.

Ο οικισμός έχει κατασκευαστεί σε οικόπεδο όπου ανήκει στο Δήμο Μάνδρας ο οποίος και προσέφυγε στο ΣτΕ το καλοκαίρι αλλά ο κοντινός προορισμός είναι ο Δήμος Μεγαρέων καθώς εκεί θα πρέπει οι ΡΟΜΑ να καταφεύγουν προκειμένου να προμηθευτούν τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζεται κάποιος άνθρωπος για να ζήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση