GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ψαλίδι» στις αμοιβές των εργαζομένων του ιταλικού κοινοβουλίου

Σήμερα θα υπογραφούν και επίσημα οι περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων του ιταλικού κοινοβουλίου. Με τον τρόπο αυτό θα εφαρμοσ...


Σήμερα θα υπογραφούν και επίσημα οι περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων του ιταλικού κοινοβουλίου.
Με τον τρόπο αυτό θα εφαρμοσθεί βαθμιαία ο νόμος ο οποίος προβλέπει ότι κανένας λειτουργός του ιταλικού δημοσίου ανεξαρτήτως βαθμού και προϋπηρεσίας δεν μπορεί να λαμβάνει ετήσιες αποδοχές οι οποίες να υπερβαίνουν τις 240.000 ευρώ μεικτά. Οι περικοπές αυτές θα μπουν σε ισχύ σταδιακά από τον επόμενο Ιανουάριο με τριετή ορίζοντα.
Τα συνδικάτα των εργαζομένων αρνήθηκαν να υπογράψουν την μείωση των μισθών, τονίζοντας ότι «υποτιμάται η εργασία των υπαλλήλων του κοινοβουλίου». Η πρόεδρος της βουλής Λάουρα Μπολντρίνι και ο πρόεδρος της γερουσίας Πιέτρο Γκράσο αποφάσισαν μετά την εξέλιξη αυτή να προχωρήσουν μονομερώς.
Βάσει των μειώσεων οι «κοινοβουλευτικοί σύμβουλοι», οι οποίοι θεωρούνται και οι πλέον υψηλόβαθμοι εργαζόμενοι στο οργανόγραμμα της βουλής και της γερουσίας, θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται από 318.000 ευρώ μεικτά τον χρόνο σε 240.000 ευρώ.
Για τους λογιστές του κοινοβουλίου η μείωση η οποία θα ισχύσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια είναι από 212.000 ευρώ, στις 166.000 ευρώ κατ” έτος, ενώ για υπαλλήλους με τεχνική εξειδίκευση οι ετήσιες απολαβές θα περιορισθούν κατά 30.000 ευρώ.
Στην χαμηλότερη κλίμακα των εργαζομένων της βουλής και του κοινοβουλίου –όπως οι υπάλληλοι που «χωρίζουν» τους βουλευτές όταν υπάρχει έντονος διαπληκτισμός μέσα στην αίθουσα, ή ακόμη και οι κουρείς–, τα εισοδήματά τους από έως και 121.000 ευρώ τον χρόνο θα συρρικνωθούν στις 99.000 ευρώ κατ” ανώτατο.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση