GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναζητούν μη πολιτικό πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχουν καταλήξει – μετά ουσιαστικά και την άρνηση Κουβέλη – ότι ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας...


ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχουν καταλήξει – μετά ουσιαστικά και την άρνηση Κουβέλη – ότι ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας που θα προτείνουν τα κόμμα της συγκυβέρνησης θα πρέπει να είναι μη πολιτικό πρόσωπο.
Μετά την Γραμματέα της ΝΔ και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ αυτή της άποψης. Η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως να προτείνει για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο ένα μη πολιτικό πρόσωπο ώστε να επιδιώξει τη συναίνεση και να αποφύγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, κάτι που θα επιβράδυνε την οικονομική πρόοδο, δήλωσε στο Ρόιτερς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Την ίδια ακριβώς θέση είχε πάρει και ο Α. Παπαμιμίκος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει την προηγούμενη Κυριακή στην Realnews. «Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να είναι ο νέος Πρόεδρος κατ΄ανάγκη πολιτικός» και πρόσθεσε ότι πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που να συμβολίζει την ενότητα, με διεθνές κύρος, για να εκπροσωπήσει τη χώρα και τους Έλληνες με σοβαρότητα.
Οι διαβουλεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και ήδη κάτω από άκρα μυστικότητα έχουν αρχίσει και βολιδοσκοπούνται ορισμένα άτομα κάτι που άφησε να εννοηθεί ο Ευ. Βενιζέλος.
«Ο κατάλογος (των υποψηφίων) για τη θέση του προέδρου είναι πολύ περιορισμένος» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, χωρίς να αποκαλύψει ονόματα υποψηφίων διαδόχων τού νυν προέδρου Καρόλου Παπούλια, του οποίου η πενταετής θητεία λήγει τον Μάρτιο. «Υπάρχουν κάποια σενάρια, αλλά είμαστε απολύτως ανοιχτοί».
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση