GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η παραλία της Φάνης Πετραλιά στην Σκόπελο και τα μυστήρια της…

Τι συμβαίνει με την ιδιοκτησία της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά στην παραλία Καστάνη της Σκοπέλου; Η πρώην υπουργός αγόρασε πριν 20 χρόνια το ακ...

Τι συμβαίνει με την ιδιοκτησία της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά στην παραλία Καστάνη της Σκοπέλου;
Η πρώην υπουργός αγόρασε πριν 20 χρόνια το ακίνητο εκεί. Αρχικά, σχεδίαζε να το αξιοποιήσει κατασκευάζοντας ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Αυτό το σχέδιο ναυάγησε, όταν αποκαλύφθηκε ότι η κόρη της και ο σύζυγός της, Νίνο Γιαννακόπουλος, αγόρασαν ένα σκάφος στην τιμή των 2.1 εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα το ακίνητο ανήκει στην κόρη της, Αλεξάνδρα Πάλλη, και στην ανιψιά της.
Επιχειρηματικό ενδιαφέρον παρουσιάστηκε για την παραλία, όταν ένας πλούσιος Αμερικάνος τέλεσε το 2009 ένα γάμο-παραμύθι στην Καστάνη μέσω ενός τοπικού τουριστικού γραφείου.

Το 2010 ένας νέος επιχειρηματίας ανέλαβε να λειτουργήσει την επιχείρησή του στην παραλία. Εκείνος ξεκίνησε αλλά δεν ολοκλήρωσε ποτέ το έργο. Τότε εμφανίστηκαν ο Ιωάννης Ξηρογιάννης και ο Νίκος Βασιλούδης, γιοι του τότε λιμενάρχη και δημάρχου αντίστοιχα, και κατασκεύασαν το «Kastani Beach Bar». Οι εργασίες ξεκίνησαν τον χειμώνα του 2010, ενώ άδεια για αναψυκτήριο πήραν τον Μάιο του 2011. Στις 2 Μαΐου του 2011 η εταιρεία τους κατέθεσε αίτηση για κατ’ εξαίρεση υδροδότηση του αναψυκτηρίου. Το αίτημα απορρίφθηκε, επειδή δεν είχαν προσκομίσει άδεια διέλευσης αγωγού ύδρευσης μέσα από την ενδιάμεση δασική έκταση. Όσο για το ρεύμα, υπήρχε από τότε που γυρίστηκε εκεί η ταινία “Mamma Mia”.
Σύμφωνα με την επιχείρηση, το οικόπεδο της κ. Πετραλιά που έχει γίνει πάρκινγκ το έχει νοικιάσει . Αρνείται όλα όσα την κατηγορούν και υποστηρίζει πως όλα είναι νόμιμα, καθώς έχουν γίνει εξονυχιστικοί έλεγχοι ύστερα από καταγγελίες.

Καταγγελίες στις αρχές έχουν γίνει από κάτοικο του νησιού για περιβαλλοντική καταστροφή της εν λόγω παραλίας και του αιγιαλού μπαζώνοντας την κοίτη του ρέματος που καταλήγει στην θάλασσα από το βουνό, βγάζοντας την βλάστηση της περιοχής, προκειμένου να κατασκευάσουν ολόκληρο οικοδομικό έργο.
Αναφορές στα αρμόδια όργανα για κατάληψη μέρους της ακτής και ανάκληση της άδειας του καταστήματος λόγω πολεοδομικών παραβάσεων έχει καταθέσει και ο Νεκτάριος Γκουμάς. Για την άδεια, ισχυρίζεται πως δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία, διότι η δημαρχιακή επιτροπή δεν χορήγησε ποτέ προέγκριση, όπως θα έπρεπε. Μήπως η προέγκριση, για καντίνα το 2009, είχε χορηγηθεί σε άλλον;

Η κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά δεν φαίνεται να ανησυχεί, αλλά σχεδιάζει την περαιτέρω αξιοποίησή του. Λέγεται πως ήδη διαθέτει το ακίνητο μέσω διεθνούς ιστοσελίδας, για το οποίο σίγουρα θα πετύχουν καλή τιμή ύστερα από τέτοια εκμετάλλευση.
Πηγή: Κυριακάτικη Kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση