GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η Κυβέρνηση οφείλει να βάλει ένα οριστικό τέλος στην ασυδοσία και τον τυχοδιωκτισμό"

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος Μεγάλη πληγή τείνει να αποδειχτεί για την εσωτερική οικονομική αγορά της χώρας... η « κακή» επ...



Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος
Μεγάλη πληγή τείνει να αποδειχτεί για την εσωτερική οικονομική αγορά της χώρας... η « κακή» επιχειρηματική δραστηριότητα αλλοδαπών εταιρειών που λειτουργούν στον τομέα του Ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια .
Τα παραδείγματα ολοένα και αυξάνονται κάθε χρόνο με ανησυχητικούς ρυθμούς και κατά γενική ομολογία των επιχειρηματιών της τουριστικής αγοράς , σύντομα θα βρίσκονται στην διάθεση του κάθε «απατεώνα» , που με το «παραμικρό» , μπορεί να «βαρέσει κανόνι» στην αγορά και απλώς να «εξαφανιστεί».
Πάμπολλα παραδείγματα έχουν δημοσιευτεί στα πρωτοσέλιδα μεγάλων αθηναϊκών και ευρωπαϊκών εφημερίδων .
Ας θυμηθούμε μερικά πρωτοσέλιδα :
Π.χ Α) Ρώσικο τουριστικό πρακτορείο «βάρεσε κανόνι» .
Β) Αγγλικό Τουριστικό Πρακτορείο «βάρεσε φαλιμέντο».
Γ) Παράτησαν τους «Τουρίστες στο Ξενοδοχείο».
Αναλύοντας όμως , αυτό το ελάχιστο δείγμα από τις εκατοντάδες περιπτώσεις που κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα στον τόπο μας , είναι κατανοητό ότι : Η Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να βάλει ένα τέλος , στον «εισαγόμενο» επιχειρηματικό Τυχοδιωκτισμό .
Η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει το φαινόμενο του Επιχειρηματικού «Άρπα Κόλλα» ,ειδικά στο ευαίσθητο κομμάτι της βαριάς «βιομηχανίας» μας, που λέγεται τουρισμός .
Άμεσο σοβαρό ζήτημα προκύπτει για την ορθή λειτουργία της τουριστικής οικονομίας και η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα , να δημιουργήσει δίχτυ ασφαλείας για την μελλοντική εκτόνωση του τυχοδιωκτισμού, ένας τυχοδιωκτισμός, που κατά γενική ομολογία επηρεάζει κατά μεγάλο ποσοστό το κατά κεφαλήν εισόδημα.
Εδώ και τώρα να εφαρμοστεί κοινή υπουργική απόφαση : Ότι κατά την είσοδο με οποιοδήποτε τρόπο εταιρείας με έδρα αλλοδαπή χώρα ( υψηλού Κινδύνου – εκτός Ε.Ε), να καταβάλλεται ως εγγύηση χρηματικό ποσό στο νέο ιδρυθέν Ταμείο με την ονομασία (Επικουρικό Ταμείο Αποζημίωσης) . ( Ποσοστό επί του μηνιαίου τζίρου- παραγγελιών).
Τα Χρήματα που θα καταβάλλονται στο Ε.Τ.Α θα χρησιμεύουν προκειμένου να αποζημιωθούν κατά ένα ποσοστό οι «εξαπατώμενες» επιχειρήσεις και τελικός σκοπός θα είναι, η επανεκκίνηση των τοπικών οικονομιών που θα έχουν πληγεί οικονομικά από την τυχοδιωκτική& «καταστροφική» δραστηριότητα των παραπάνω εταιρειών .
Τέλος , η Παραπάνω πρόταση θα μπορούσε να επεκταθεί και για Ελληνικούς Επιχειρηματικούς Ομίλους .
Ο Φώτης Αλεξόπουλος είναι Υπεύθυνος Γραμματέας του ΙΝΚΑ /Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση