GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Φως» στον ορίζοντα για τα σκουπίδια στο Πύργο

Λύση για το σοβαρό ζήτημα των σκουπιδιών του δήμου Πύργου φαίνεται να έχει βρει η νέα δημοτική αρχή, με τον δήμαρχο Γαβρίλη Λια...



Λύση για το σοβαρό ζήτημα των σκουπιδιών του δήμου Πύργου φαίνεται να έχει βρει η νέα δημοτική αρχή, με τον δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συζητήσεις με τους συμβούλους του αλλά και αρμόδιους φορείς προκειμένου άμεσα να υπάρξει σίγουρο αποτέλεσμα.

Όπως ανέφερε την Παρασκευή σε δηλώσεις του από το γραφείο του στο Λάτσειο ο κ. Λιατσής, από την ημέρα που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, σε συνδυασμό με την προσπάθεια που γίνεται για την οριστική λύση του προβλήματος των σκουπιδιών, δεν έχει αμελήσει την καθημερινότητα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανταποκριθεί στα λογικά αιτήματα των πολιτών του δήμου και παρά το γεγονός πως οι οικονομικές δυνατότητες του δήμου δεν είναι μεγάλες.

«Δεν έχουμε μεγάλες χρονικές αποκλίσεις από το σχεδιασμό που έχουμε στο ζήτημα των σκουπιδιών αν και κάθε στάδιο ήταν και είναι εξαιρετικά δύσκολο. Όλα δεν απορρέουν από τη δική μας βούληση αλλά και από την ταχύτητα που ανταποκρίνονται εκείνοι που απευθυνόμαστε. Όμως μέχρι σήμερα έχω βρει μια ευαισθησία για αυτό το πρόβλημα από τους υπευθύνους (Αρχαιολογία, Δασαρχείο, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια) δε μπορώ να πω ότι κάποιος δυσχεραίνει την πρόθεσή μας να φέρουμε αποτέλεσμα. Ίσως έχουν εκτιμήσει όλοι ότι η πόλη βρίσκεται πάρα πολύ καιρό σε έκτακτη ανάγκη και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και πειθαρχία από πλευράς των πολιτών οι οποίοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν περιμένουν λύση από τον ουρανό αλλά πρέπει να συνεισφέρουν στο να προκύψει αυτή η λύση», επεσήμανε ο κ. Λιατσής.

Ο δήμαρχος του Πύργου, συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, επεσήμανε συγκεκριμένα: «Το μόνο επίσημο που λέω είναι ότι μέρα νύχτα εγώ και οι συνεργάτες μου ενεργούμε με αποτελέσματα και προωθούμε προσδοκώντας ότι πολύ σύντομα θα έχουμε το θετικό και τελικό αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα δεν θα είναι του ενός αλλά συλλογικό. Θέλουμε συγκατάθεση του κόσμου, να έχουν ένα κράτημα στα σκουπίδια. Εγώ θέλω να μιλάω για αποτέλεσμα. Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει αν είμαι αισιόδοξος αλλά αν έχω αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα».

Συνάντηση με τις παρατάξεις

Ο κ. Λιατσής επεσήμανε δε πως σύντομα θα γίνει μια συνάντηση με όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει αναφορά στις παράλληλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων. Μάλιστα, ο κ. Λιατσής, μίλησε για πρόγραμμα ανακύκλωσης στον δήμο του Πύργου, το οποίο θα πρέπει να «τρέξει» άμεσα και που σε αυτό θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες του δήμου Πύργου.

«Θέλω να μιλήσουμε για τις παράλληλες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε στη διαχείριση των σκουπιδιών, εκείνες που μειώνουν όγκο σκουπιδιών και πιστεύω ότι όλες οι παρατάξεις όπως το έλεγαν και στα προεκλογικά τους προγράμματα, είχαν σχέδια για την ανακύκλωση. Θα συνεννοηθούμε με καταστηματάρχες να βγάζουν τα χαρτόκουτα σπασμένα και εμείς να έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκομιδής και ταυτόχρονα να δημιουργούμε κίνητρα για να έρχονται να τα παίρνουν. Σκοπός είναι να μην υπάρχει κάδος στο ιστορικό κέντρο. Αν κάποιος θέλει κάδο θα του τον δίνουμε και θα τον έχει μπροστά από το σπίτι του. Κάδος που θα μεταφέρεται εδώ και εκεί στον διπλανό μας τέλος», ανέφερε ο κ. Λιατσής.

Έρχεται «τάξη» στο κέντρο

Παράλληλα ο δήμαρχος του Πύργου σημείωσε πως άμεσα αναμένεται να επιβληθούν μέτρα ακόμα και σε όσους χρησιμοποιούν το ιστορικό κέντρο της πόλης για διακίνηση εμπορευμάτων, καταστρέφοντας συχνά δέντρα, κολόνες ηλεκτροφωτισμού κ.ά.

«Εκεί που άμεσα θα επιβληθούν μέτρα είναι ότι δεν θα ξαναφήσουμε να γίνεται διακίνηση εμπορευμάτων στην πλατεία και τους πεζόδρομους με αυτοκίνητα βαρέως τύπου που σπάνε δέντρα, κολόνες κτλ. Για να είναι νόμιμα όλα αυτά θα οριστούν εντεταλμένοι υπάλληλοι που νομικά θα μπορούν να εφαρμόζουν κανονισμούς και επιβολή προστίμων. Ας υπάρχει μια φορά που η δημοτική αρχή κατασταλτικά θα απολογηθεί για τις ενέργειες της και κατασταλτικά θα ενημερώσει όλο τον κόσμο για αυτά που κάνει», ανέφερε ο κ. Λιατσής.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση