GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ασήμαντες οι επιδρομές των ΗΠΑ»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι συμμαχικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν από αέρος τις θέσεις των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία....


Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι συμμαχικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν από αέρος τις θέσεις των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία. Ωστόσο, ένας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αναφέρει ότι αυτές οι επιθέσεις είναι το λιγότερο ασήμαντες.
Σε αποκλειστική συνέντευξη στο CNN, ο Σύριος τζιχαντιστής που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Αμπού Τάλχα, τόνισε ότι η ISIS είναι προετοιμασμένη για τέτοιου είδους επιθέσεις. «Είμαστε έτοιμοι για αυτό εδώ και αρκετό καιρό. Έχουμε επίγνωση ότι οι βάσεις μας είναι γνωστές, γιατί μας εντοπίζουν με ραντάρ και δορυφόρους. Για αυτό τον λόγο, έχουμε και άλλα άγνωστα σημεία στα οποία στρατοπεδεύουμε», είπε.
Ο 28χρονος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους χλεύασε την συμμαχία κατά της στρατιωτικής οργάνωσης. «Δεν έχουμε μόνο το πετρέλαιο. Τα οικονομικά μας δεν εξαρτώνται μόνο από αυτό και δεν πρόκειται έτσι να σταματήσει η χρηματοδότηση της οργάνωσης», τονίζει και προσθέτει: «Θεωρούσαν ότι τα ξέρουν όλα. Δεν ξέρουν τίποτα. Και με τη βοήθεια του θεού, θα νικήσουμε τους άπιστους».
Μιλώντας στο CNN, ο Τάλχα είπε ότι ήταν ένας από τους μαχητές που κατέλαβαν την Μοσούλη τον Ιούνιο. Ο ίδιος θεωρεί ότι ακόμη κι αν οι συμμαχικές δυνάμεις καταφέρουν να καθυστερήσουν την ISIS, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν τον στόχο της, τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους σε όλα τα σουνιτικά τμήματα του Ιράκ και της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση