GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου.    www.andrianopoulos.gr Κάποιος θα έπρεπε να ενημερώσει την κυβέρνηση, με αφορμή τις ομιλίες στο πρόσφατο ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου. 
 www.andrianopoulos.gr

Κάποιος θα έπρεπε να ενημερώσει την κυβέρνηση, με αφορμή τις ομιλίες στο πρόσφατο Forum "Δημοκρατία υπό πίεση", πως πράγματι η δημοκρατία υφίσταται πιέσεις. Οχι όμως από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα και τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις. Η δημοκρατία κιδυνεύει να μείνει δίχως υποστηρικτές από τις πολιτικές χτυπημάτων κατά της ιδιοκτησίας και της περιφρόνησης της προστασίας των ιδιωτικών οικονομικών συναλλαγών.
 Σύμφωνα με τους εγκυρότερους διεθνείς αναλυτές, λχ τον ιστορικό Niall Ferguson του Harvard, αυτά είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται η υποστήριξη των δημοκρατικών θεσμών σε ένα καθεστώς δυτικού τύπου φιλελεύθερης δημοκρατίας. Εχουν λοιπόν οι κυβερνώντες, λόγω των πολιτικών τους, μεγάλες ευθύνες για την σχετική απάθεια των μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων για τις τύχες των δημοκρατικών θεσμών.
 Σε μιά κοινωνία που μεγάλες μάζες του πληθυσμού δεν ενδιαφέρονται πλέον για την στήριξη της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, κινδυνεύει το πολίτευμα καθώς και τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα.

3 σχόλια

  1. KAΙ ΙΔΡΩΣΕ Η ΜΟΣΧΟΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ
    ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α στο διάολο ρε Αντρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανδρεα η ιδιοκτησια ειανι μια μορφη κεφαλαιου και μαλιστα οι επενδυσεις σε ακινητα οπως αρεσκοντο οι Ελληνες να κανουν δεν ειχαν το ρισκο απο αλλες επενδυσεις. Αρα η φορολογηση αυτων των επενδυσεων (εστω της εμπορικης αξιας) αυτων δεν ειναι καταρχας λαθος. Αλλο ομως η φορολογηση με δικαιο και λογικο τροπο και αλλο η υπερφορολογηση με βαση επιδιωκομενο ποσο εισπραξης και ενας επαναπροσδιορισμος του ΤΑΠ θα ηταν αρκετος για φορολογικα εσοδα στους δημους,ελαφρώνοντας την δημοσια επιχορηγηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση