GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΕ: Παραμένουν σε ισχύ οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτίμησε ότι η ειρηνευτική συμφωνία στην ανατολική Ουκρανία δεν εφαρμόζεται ακόμη «σωστά» και κατά συνέπεια αποφάσ...


Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτίμησε ότι η ειρηνευτική συμφωνία στην ανατολική Ουκρανία δεν εφαρμόζεται ακόμη «σωστά» και κατά συνέπεια αποφάσισε να διατηρήσει τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει εναντίον της Ρωσίας.
Οι ευρωπαίοι πρεσβευτές που συναντήθηκαν για να εκτιμήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία έκριναν ότι «σημειώθηκαν ενθαρρυντικές εξελίξεις στην πολιτική διαδικασία και στην εφαρμογή κάποιων σημείων του πρωτοκόλλου του Μινσκ», που προβλέπει αρχικά εκεχειρία και στη συνέχεια την υπογραφή μιας συμφωνίας ειρήνευσης μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία και του Κιέβου.
Παρόλα αυτά «μένει να εφαρμοστούν σωστά σημαντικά σημεία του πρωτοκόλλου αυτού», ανέφερε η εκπρόσωπος της ΕΕ Μάγια Κοτσίγιαντσιτς.
Η ίδια πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να άρει ή να αμβλύνει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, «αν η κατάσταση στο πεδίο το δικαιολογεί».
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση