GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οικονομική βοήθεια στις χώρες της Δυτικής Αφρικής

Η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης (ΑφΤΑ) ενημέρωσε τις χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδη...



Η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης (ΑφΤΑ) ενημέρωσε τις χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες έχουν
πληγεί περισσότερο από την επιδημία του ιού Έμπολα ότι προτίθεται να τους χορηγήσει πιστώσεις ύψους 150 εκατ. δολαρίων (περίπου 116 εκατ. ευρώ) για να συνδράμει στις προσπάθειές τους να επαναφέρουν τα δημοσιονομικά τους σε ισορροπία, έθεσε ωστόσο ως όρο να δείξουν πως κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ενισχύσουν τα εθνικά τους συστήματα υγείας.

Η οικονομική ανάπτυξη στη Λιβερία και στη Σιέρα Λεόνε ενδέχεται να μειωθεί έως και 3,5 εκατοστιαίες μονάδες και στη Γουινέα 1%, δημιουργώντας χρηματοδοτικά κενά που ανέρχονται συνολικά σε 100-130 εκατ. δολάρια σε καθεμία από τις τρεις χώρες, εκτίμησε προχθές Πέμπτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι προσπάθειες να εμποδιστεί η εξάπλωση του Έμπολα προσκόπτουν το εμπόριο στην περιοχή, τις μεταφορές αλλά και τις εγχώριες εμπορικές συναλλαγές στα τρία κράτη.

Η ΑφΤΑ είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι θα χορηγήσει δωρεές ύψους 60 εκατ. δολαρίων για να εκπαιδευθούν εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα και να αγοραστούν εφόδια για να καταπολεμηθεί το ξέσπασμα του Έμπολα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας, της χειρότερης στην ιστορία, έχει αυξηθεί στους 2.400 νεκρούς επί συνόλου 4.784 κρουσμάτων με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων στη δυτική Αφρική, ανακοίνωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Καμπερούκα, ο οποίος προέβλεψε μια μείωση 2 ως 2,5% του ρυθμού ανάπτυξης στις τρεις χώρες, ανέφερε ότι η Τράπεζα θα εξετάσει σύντομα το πώς θα κατανείμει το ποσό αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση