GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείτε τι αποφάσισε ο Άρειος Πάγος για κυριακάτικη εργασία και ρεπό...

Αυξημένο, κατά 75% μεροκάματο πρέπει να παίρνουν όσοι εργάζονται τις Κυριακές στον ιδιωτικό τομέα και, σε περίπτωση που δεν πά...



Αυξημένο, κατά 75% μεροκάματο πρέπει να παίρνουν όσοι εργάζονται τις Κυριακές
στον ιδιωτικό τομέα και, σε περίπτωση που δεν πάρουν το ρεπό τους, τότε, ο εργοδότης οφείλει να τους δώσει ακόμη ένα μεροκάματο, δηλαδή το 1/25 του μισθού τους.
Αυτό έκρινε, σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο Άρειος Πάγος με την υπ' αριθμόν 437/2014 απόφασή του και υποχρέωσε κατασκευαστική εταιρεία να καταβάλλει σε οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου το ποσό των 5.487 ευρώ ως αμοιβή για την απασχόληση του τις Κυριακές.

Ο εργαζόμενος απολύθηκε το 2002, ωστόσο κατά την διάρκεια του εργασιακού του βίου στην εταιρία δούλευε και τις 57 Κυριακές του χρόνου χωρίς προσαύξηση μισθού όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία, αλλά και χωρίς ρεπό. Προσέφυγε στον Αρείο Πάγο και δικαιώθηκε αφού το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι οι εργαζόμενοι τις Κυριακές ανεξάρτητα εάν η απασχόληση τους είναι νόμιμη ή παράνομη, δικαιούνται να λάβουν για κάθε Κυριακή προσαύξηση 75% στο 1/25 του νόμιμου μισθού τους.

Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν χορηγείται από τον εργοδότη άλλη ημέρα της εβδομάδας αναπληρωματική ημέρα αναπαύσεως, τότε ο εργαζόμενος δικαιούται επιπλέον και το 1/25 του μισθού ως απόδοση του αδικαιολόγητου πλουτισμού του εργοδότη.

Με άλλα λόγια ο εργαζόμενος στην περίπτωση αυτή δικαιούται ένα πρόσθετο ημερομίσθιο για κάθε Κυριακή κατά την οποία εργάστηκε χωρίς να λάβει αναπληρωματική ανάπαυση σε άλλη ημέρα της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση