GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"OXI" στον Αιφνίδιο "Φορολογικό θάνατο" των Τοπικών Μ.Μ.Ε και Δημοτών

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος Ως Γραμματέας για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του... ΙΝΚΑ /Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος...



Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος

Ως Γραμματέας για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του... ΙΝΚΑ /Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος θεωρώ ως ανεπίτρεπτη την εφαρμογή του Άρθρου 9 παράγραφος 3 του Νόμου 2503/97 από εκπρόσωπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να εισπραχτούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από χρέη των Δημοτών και των τοπικών επιχειρήσεων .
Σε τέτοιες οικονομικές συγκυρίες για όλους μας καλό θα είναι να υπάρχει σύνεση, ψυχραιμία και ωριμότητα .Μην ανοίξουμε τους «Ασκούς του Αιόλου».
Αναγνωρίζω ότι το συγκεκριμένο άρθρο του συγκεκριμένου νόμου πραγματικά , είναι το τελευταίο «όπλο» των εκπρόσωπων των Δημοτικών αρχών αλλά και των Οικονομικών Υπηρεσιών των Δήμων, προκειμένου να εισπράξουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών& Επιχειρηματιών προς τους Δήμους.
Όμως αναγνωρίζουν οι εκπρόσωποι της Τ.Α ότι το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ του Δανειολήπτη ισοδυναμεί με «φορολογικό θάνατο» αλλά και με «θάνατο» της τοπικής οικονομίας ?
Προτείνω Ψυχραιμία .
Απευθύνω έκκληση προς όλους τους συνάδελφους της Τ.Α και τους καλώ να εξετάζουν όλες τις δυνατές προσπάθειες «φιλικού διακανονισμού» μεταξύ Δήμου Και Δανειολήπτη πριν την εφαρμογή του άρθρου 9 .
Ακόμα μην ξεχνάνε ότι , πριν εφαρμοστεί το άρθρο 9, οφείλει η Εκαστοτε Δημοτική Αρχή να καταθέτει ως ημερήσιο θέμα σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ , για συζήτηση και λήψης απόφασης και ρύθμιση των οφειλών προς τον Δήμο από δημότες και επιχειρήσεις , αναλύοντας τα Κοινωνικά – οικονομικά Κριτήρια των Δημοτών .
Ο Διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και οι προτάσεις που θα κατατεθούν από όλες τις παρατάξεις και τους Δημοτικούς Συμβούλους, θεωρώ και πιστεύω ότι η είναι πιο σωστή, δίκαιη και ορθή λύση στην Δημοκρατία .
«OXI» λοιπόν από όλους μας , στον Αιφνίδιο "Φορολογικό θάνατο" των Τοπικών Μ.Μ.Ε και Δημοτών, «ΝΑΙ» στην Τοπική Ανάπτυξη .
Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς και Εκτίμηση
Φώτης Αλεξόπουλος
Γραμματέας ΙΝΚΑ/ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος
Πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής (2010-2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση