GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο Ξάνθης για την αξιολόγηση

Σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου Ξάνθης προχώρησαν στις 9.00 το πρωί της Τρίτης οι δημοτικοί υπάλληλοι αντιδρώντας...



Σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου Ξάνθης προχώρησαν στις 9.00 το πρωί της Τρίτης οι δημοτικοί υπάλληλοι αντιδρώντας στην εφαρμογή της αξιολόγησης αλλά και στους ελέγχους των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Οι εργαζόμενοι τοποθέτησαν πανό στην κεντρική είσοδο του Δημαρχείου, ενώ στη συνέχεια απείχαν των καθηκόντων μέχρι και τη λήξη του ωραρίου τους. Οι υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου αλλά και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί λειτούργησαν κανονικά, ενώ επείγουσες περιπτώσεις εξυπηρετούνταν κανονικά από τους υπαλλήλους.

“Η σημερινή ημέρα έχει οριστεί ως ημέρα τοπικής αυτοδιοίκησης με απόφαση του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΕ. Καταλαμβάνουμε σήμερα όλα τα Δημαρχεία της χώρας διαμαρτυρόμενοι κυρίως για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την αξιολόγηση και το 15%, που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους το συγκεκριμένο μέτρο και βέβαια ο επανέλεγχος όλων των συμβάσεων που μετετράπησαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, και το λέμε αυτό γιατί έρχονται σήμερα μετά από 20 χρόνια να εξετάσουν συμβάσεις με σημερινά κριτήρια και αυτό είναι άδικο πέρα ως πέρα και εάν συμβεί αυτό θα βρεθούν οικογένειες και εργαζόμενοι στον δρόμο μετά από 20 χρόνια και αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το μέτρο δεν πρέπει να περάσει και θα μας βρουν απέναντί τους” τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος εξηγώντας πως “ήδη στο μέτρο της αξιολόγησης είναι κάθετα αντίθετοι και Υπουργοί, όπως ο κ. Ντινόπουλος και η κα Χριστοφιλοπούλου γιατί πιστεύουν ότι δεν είναι ορθό και δίκαιο το 15% και θα πρέπει να αλλάξει. Τα όσα διαδίδει σε καθημερινή βάση ο κ. Μητσοτάκης στα ΜΜΕ δεν ευσταθούν διότι από τους 325 Δήμους οι 320 έχουν δώσει εντολές, είτε μέσω των Δημάρχων είτε μέσω των Δημοτικών Συμβουλίων να μην προχωρήσει η συγκριτική αξιολόγηση”.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η εφαρμογή του μέτρο της αξιολόγησης στον Δήμο Ξάνθης ο κ. Γαλανόπουλος τονίζει πως “το μέτρο αυτό εάν περάσει και εφαρμοστεί σε λίγα χρόνια μόνο οι Δήμαρχοι και το Δημοτικό συμβούλιο θα μείνουν και θα εκδίδουν μόνο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών. Υπάρχει πρόβλημα τεράστιο σε πολλές υπηρεσίες των Δήμων και εάν συνεχιστεί αυτό αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα μπορέσει κανένας Δήμος να αντεπεξέλθει”.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ο οποίος δήλωσε πως “μίλησα και με τον πρόεδρο και πράγματι έχουμε εδώ και καιρό εντοπίσει όχι ότι είμαστε αντίθετοι με την αξιολόγηση, η αξιολόγηση είναι σε σωστό επίπεδο, αλλά αυτό όμως που ενοχλεί και τους υπαλλήλους και εάν θέλετε και όλους εμάς είναι το περίεργο της υπόθεσης, ότι μπαίνει μια ποσόστωση, το 15%, που αναγκαστικά αυτοί οι άνθρωποι ακόμη και εάν είναι πάρα πολύ καλοί στη δουλεία τους θα αναγκαστούν να βρεθούν κάποια στιγμή εκτός”. Ο ίδιος μάλιστα εξήγησε πως “όλοι μας και οι υπάλληλοι θέλουν την αξιολόγηση και τη ζητούν γιατί καλό είναι ο υπάλληλος που δουλεύει να ξεχωρίζει από τον υπάλληλο που δεν δουλεύει. Το πρόβλημα όμως δημιουργείται σε μια υπηρεσία όταν έχουμε 10 υπαλλήλους που και οι 10 είναι αξιόλογοι και εργάζονται και πέραν του ωραρίου τους, και θα πρέπει ένα ποσοστό αυτών να δει την έξοδο. Δεν μας ξάφνιασε η θέση τους σήμερα για την κατάληψη. Μια μέρα είναι θα κάνει και κόσμος υπομονή”.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση