GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μερικοί απο τους Έλληνες με καριέρα στο εξωτερικό...[photos]

Στο DNA τους είναι καταγεγραμμένη η λέξη Ελλάδα αφού όχι μόνο γεννήθηκαν αλλά και μεγάλωσαν εδώ... Το μέλλον όμως τους επιφύλα...




Στο DNA τους είναι καταγεγραμμένη η λέξη Ελλάδα αφού όχι μόνο γεννήθηκαν αλλά και μεγάλωσαν εδώ... Το μέλλον όμως τους επιφύλασσε μεγαλεπήβολα σχέδια. Επτά εκπρόσωποι της εγχώριας σόουμπιζ, και όχι μόνο, ξεφεύγουν από τα σύνορα της χώρας μας και καταφέρνουν με το ταλέντο τους να μονοπωλούν το ενδιαφέρον σε Ευρώπη και Αμερική.

Από το 2012, βρίσκεται στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων και όχι τυχαία! Η Τόνια Σωτηροπούλου ήταν η μοναδική Ελληνίδα που κατάφερε να σταθεί στο πλευρό του Daniel Craig έστω και για μερικά λεπτά. Η πορεία της όμως δεν ξεκινά ούτε σταματά εκεί. Σπούδασε στην ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης Γιώργος Κιμούλης, συμμετείχε σε ελληνικές σειρές όπως οι «Αληθινοί έρωτες», και το 2008 αποφάσισε να άφησε την Ελλάδα. Μετακόμισε στις Βρυξέλλες και μετά στο Λονδίνο όπου σπούδασε υποκριτική και έκανε coaching.
Οι οντισιόν ξεκίνησαν, οι πρώτοι ρόλοι και οι σημαντικές συνεργασίες ήρθαν και οι Λονδρέζοι σινεφίλ άρχισαν να μιλούν γι’ αυτήν. Το 2012 πήρε το ρόλο για το πολυαναμενόμενο «Skyfall» καθώς επίσης συμπρωταγωνίστησε με το βραβευμένο ως τον καλύτερο ηθοποιό, Toby Jones, στο θρίλερ «Berberian Sound Studio». Σύντομα θα την δούμε στη συνέχεια της ταινίας «Οι πειρατές της Καραϊβικής», αφού η ηθοποιός πήρε ύστερα από οντισιόν έναν από τους ρόλους.
Κι ενώ όλα στα επαγγελματικά της κυλούν πρίμα, τα αισθηματικά της μόνο φουρτουνιασμένα θα τα έλεγε κανείς. Τόσο η σχέση της με τον Ορφέα Αυγουστίδη, πριν αρκετά χρόνια, είχε λήξει άδοξα, όσο και το έντονο ειδύλλιο της με το μοντέλο Δημήτρη Αλεξάνδρου. Ακόμα, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το φλερτ –που τελικά δεν ξέρουμε πως κατέληξε-με τον Αλέξη Γεωργούλη.

Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά, η Χριστίνα Αλούπη είχε από μικρή έναν αέρα που κέρδιζε τους πάντες. Καλή μαθήτρια και έξυπνη, ξεφύλλιζε περιοδικά και φανταζόταν να κάνει καριέρα σαν ηθοποιός. Στα 18 της σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή συνεχίζοντας με μεταπτυχιακά. Παράλληλα άρχισε και η ενασχόληση της με το μόντελινγκ. Φωτογραφίσεις, επιδείξεις μόδας έγιναν καθημερινότητά μέχρι που μπήκε στη ζωή της η μικρή οθόνη. Το 2006 συμμετείχε στην εκπομπή «Ρass Παντού» στον ΑΝΤ1, από όπου αποχώρησε για να βρεθεί στο πλευρό του Στέφανου Χίου στο Star.
Το 2008 συμπαρουσίασε με τον Δημήτρη Παπανώτα το πρωινό μαγκαζίνο «Υπάρχει λόγος» και κάπου εκεί τελείωσε η τηλεοπτική της πορεία της. Απέχοντας για λίγο από τα πράγματα, το 2009 και ύστερα από αίτηση στην σχολή υποκριτικής «Lee Strasberg», μετακόμισε στην άλλη πλευρά του ατλαντικού. Τα πράγματα στην αρχή μόνο εύκολα δεν ήταν αλλά δεν το έβαλε κάτω. Εξάλλου ο χωρισμός της από τον Κώστα Γκρέκα και τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην τελευταία της συνεργασία της έδωσαν ώθηση να προχωρήσει. Από τη Νέα Υόρκη «μεταπήδησε» στο Λος Άντζελες όπου και προέκυψε η ενασχόλησή της με το HOLLYWOOD.
Σαν απαστράπτουσα «ρεπόρτερ» βρέθηκε ακόμα και στο κόκκινο χαλί καλύπτοντας την βραδιά των Όσκαρ και γνωρίζοντας μεγάλους αστέρες, όπως τους Τομ Χανκς, Τζούλια Ρόμπερτς. Ταυτόχρονα ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική με μικρές συμμετοχές σε ταινίες. Αφοσιωμένη στη δουλειά της, διαγράφει μία λαμπρή πορεία αλλά χωρίς συνοδοιπόρο αφού ο έρωτας δεν της έχει χτυπήσει την πόρτα.

Το τηλεοπτικό του ντεμπούτο έγινε πριν από περίπου έξι χρόνια όταν πρωταγωνίστησε στη σειρά «Μαρία η άσχημη». Ο ρόλος του «Αλέξη» και ο Άνθιμος Ανανιάδης κατάφεραν να κλέψουν τις γυναικείες καρδιές κάνοντας τον κόσμο να μιλά για το νέο ζεν πρεμιέ. Ο γιος της ηθοποιού Εύης Καραγιάννη που μεγάλωσε από τα οκτώ του με τον Κώστα Βουτσά, είχε κερδίσει το πρώτο μεγάλοΣΤΟΊΧΗΜΑ, το να γίνει αναγνωρίσιμος! Με σχέδια μεγαλεπήβολα δεν θέλησε να μείνει και να επιμείνει στα πάτρια εδάφη. Έφυγε για την Αμερική, επιλογή που τον δικαίωσε αφού έχει προσθέσει στο βιογραφικό του αρκετές ταινίες. Ο ρόλος του στο δράμα «Foreign Relations» πολυσυζητήθηκε αφού υποδύθηκε έναν ομοφυλόφιλο ενώ η συμμετοχή του στη τηλεοπτική σειρά «Μagic City» ανέβασε ακόμα περισσότερο τις μετοχές του. Μάλιστα έκανε και ένα πέρασμα από την κινηματογραφική επιστροφή του «Ζορό», γεγονός που τον χαροποιήσε ιδιαίτερα.

Ακόμα κι αν η εικόνα του κακού παιδιού τον ακολουθεί και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Χρήστος Βασιλόπουλος τα καταφέρνει και με το παραπάνω στη μέκκα του κινηματογράφου. Έπειτα από δεκατέσσερα χρόνια πορείας σε θέατρο και τηλεόραση, με συμμετοχές σε δημοφιλείς σειρές, όπως ο «Έρωτας», «Λόλα», αποφάσισε να ανοίξει ένα νέο παράθυρο στον κόσμο. Έτσι μετακόμισε στο Λος Άντζελες και κυνήγησε αυτό που ονειρευόταν. Οι δυσκολίες πολλές, μέχρι και ως σερβιτόρος αναγκάστηκε να δουλέψει για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. ‘Όμως με πείσμα και επιμονή, ήρθε η ώρα της ανταμοιβής. Οι ρόλοι του στις ταινίες «The survivor game», «Pocket listing», στις σειρές «The Closer», «Βanshee» αλλά και οι διαφημιστικές καμπάνιες όπως των μηχανών Harley, ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση. Η συμμετοχή του στο «Pleasure or pain» μπορεί να προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια αλλά ο 35χρονος «φρεσκοχωρισμένος» από τη σύζυγο του Aντωνία Βεντουρά ηθοποιός, δεν καταλαβαίνει από λόγια. Με την βράβευσή του από την «Academy of Television Arts & Sciences» για την προσφορά του στα Emmy Awards, έδωσε την καλύτερη απάντηση κλείνοντας τα στόματα.

Χριστίνα Αλούπη

Άνθιμος Ανανιάδης

Αλέξης Γεωργούλης

Μαίρη Κατράντζου

Ροζάνα Γεωργίου

Τόνια Σωτηροπούλου

Χρήστος Βασιλόπουλος

Με το ένα πόδι στην Ελλάδα και το άλλο στην Αμερική είναι ο Αλέξης Γεωργούλης τα τελευταία χρόνια. Ο γοητευτικός ηθοποιός είναι ίσως ο μόνος Έλληνας που δεν επιδίωξε να κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ, αλλά ήρθε το Χόλιγουντ και τον βρήκε στην Ελλάδα για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «My life ruins» με την Νια Βαρντάλος.
Και φυσικά αυτό ήταν μόνη η αρχή. Αποφασίζοντας να δοκιμαστεί και σε κάτι εντελώς διαφορετικό, εστίασε στο κομμάτι της παραγωγής και της συγγραφής. «Ήθελα να διευρύνω τα όρια στα οποία κινούμαι. Ήθελα να ασχοληθώ και με το κομμάτι της παραγωγής», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του. Η αγάπη του όμως για τη χώρα μας είναι τόσο μεγάλη που αν και σκέφτηκε το να μείνει μόνιμα στο εξωτερικό δεν το αποφάσισε: «Να μείνω μόνιμα στο Λ. Άντζελες πέρασε από το μυαλό μου, αλλά δεν το σκέφτηκα παραπάνω». Ο περιζήτητος εργένης πάντως έχει αποφασίσει να πηγαινοέρχεται Ελλάδα-Λος Άντζελες ετοιμάζοντας μάλιστα διάφορες δουλειές και εδώ κι εκεί!

Τα πολύχρωμα μοτίβα της έχουν ταράξει τα λονδρέζικα catwalks. Η Μαίρη Κατράντζου, γεννημένη το 1983 στην Αθήνα, σπούδασε αρχιτεκτονική στο «Rhode Island School of Design» πριν εστιάσει στη μόδα στο «Central Saint Martins» του Λονδίνου, απ’ όπου αποφοίτησε με δύο πτυχία. Έχει δουλέψει κοντά στην Ελληνίδα, επίσης σχεδιάστρια του Λονδίνου, Σοφία Κοκοσαλάκη, αλλά και δίπλα στον Αμερικανό δημιουργό Bill Blass.
Το 2011 ήταν η νικήτρια του Swiss Textiles Award, επάθλου που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ, ενώ τις τελευταίες σαιζόν συνεργάζεται με πληθώρα οίκων μόδας και εταιρειών, όπως η βρετανική αλυσίδα ένδυσης Topshop και ο γαλλικός οίκος αξεσουάρ Longchamp. Και μπορεί η Ελληνίδα σχεδιάστρια να έχει πλέον συνηθίσει να δέχεται τα θετικά σχόλια της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας, όμως το 2012 τα καλά λόγια απέκτησαν νέα διάσταση καθώς η 29χρονη υπήρξε υποψήφια για το ΒΡΑΒΕΊΟ «Designer of the Year» στα British Fashion Awards. Τελικά τον τίτλο κέρδισε η Stella McCartney αλλά δεν πειράζει! Η Μαίρη έχει τόσο ταλέντο που στα 29 της έχει καταφέρει να υποκλίνονται στο ταλέντο της fashionistas και μετρ της μόδας.

Η Ελληνίδα Λίντα Ευαγγελίστα, όπως πολλοί την αποκαλούν, η Ροζάνα Γεωργίου, είχε ως όνειρό τη νομική σχολή και όχι τα catwalks. Όλα ξεκίνησαν εντελώς για πλάκα αφού για να γλιτώσει την κατασκήνωση και να βγάλει το χαρτζιλίκι της, βρέθηκε στις πασαρέλες. Έκανε ένα πολύ δυναμικό ντεμπούτο στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού για το Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011-2012 συμμετέχοντας στα σόου κορυφαίων σχεδιαστών όπως οι Dries Van Noten, Celine, Sonia Rykiel, Dior. Πολύ γρήγορα κατέκτησε το fashion week της Νέας Υόρκης και του Μιλάνου περπατώντας στα ντεφιλέ των Marni, Versace και Jil Sander.
Η σαιζόν χειμώνας 2013 εμπλούτισε το book της με δουλειές που άλλα μοντέλα δεν τολμούν καν να ονειρευτούν. Συμμετείχε στο haute couture σόου του maison Dior. Η Μεσολογγίτισσα καλλονή φωτογραφήθηκε από τον Steven Meisel -τον άνθρωπο στον οποίο έχει ποζάρει ακόμα και η Μαντόνα- για έγκριτα περιοδικά μόδας και από τον Juergen Teller για τη διαφημιστική καμπάνια του Marc Jacobs. Ακόμα βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτης κλάσης μοντέλα για τη χειμερινή καμπάνια του Louis Vuitton και όπως η ίδια δηλώνει δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα της έχουν συμβεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση