GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα 150.000 ευρώ η ζημιά από τις πλαστές βεβαιώσεις στο ΙΚΑ Κεραμεικού

Σε αυτοδίκαιη αργία τέθηκαν – συγχρόνως με την παραπομπή τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο – οι δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ Κεραμεικού που συμ...


Σε αυτοδίκαιη αργία τέθηκαν – συγχρόνως με την παραπομπή τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο – οι δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ Κεραμεικού που συμμετείχαν σε κύκλωμα διακίνησης πλαστών πιστοποιητικών για ασφαλιστική κάλυψη το οποίο εξαρθρώθηκε πριν από ένα μήνα.
Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου της Διεύθυνσης Επιθεώρησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την περίπτωση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Κεραμεικού, αποδόθηκαν 703 εικονικές ασφαλιστικές ικανότητες, οι οποίες προκάλεσαν οικονομική επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ ύψους 150.000 ευρώ.
Οι υπάλληλοι χορηγούσαν την αυτοκόλλητη ετικέτα που αναφέρει ότι το βιβλιάριο υγείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και φέτος. Ήδη το ΙΚΑ είχε διενεργήσει ελέγχους για διασταυρώσεις από την αρχή του χρόνου και είχε καταλήξει ότι κάπου υπήρχε διαρροή.
Στην επιχείρηση έλαβε μέρος τόσο η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του ιδρύματος όσο και η αστυνομία.
Δεδομένου ότι οι αποδοθείσες εικονικές ασφαλιστικές ικανότητες σε ποσοστό 95% αφορούν αλλοδαπούς, απεστάλησαν οι καταστάσεις με τα στοιχεία των αλλοδαπών προς το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ερευνηθεί το πλήθος των περιπτώσεων που αφορούν χορήγηση άδειας παραμονής.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση