GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απόστολος Κακλαμάνης: "Η αρμόδια για τον αναδρομικό έλεγχο Επιτροπή, μετά από 2,5 χρόνια κατέληξε ότι μόνο δύο έχουν πρόβλημα"

Σε μια πολύ σοβαρή, όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, καταγγελία προχώρησε σήμερα στη Βουλή οπρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Β΄...



Σε μια πολύ σοβαρή, όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, καταγγελία προχώρησε σήμερα στη Βουλή οπρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Β΄Αθήνας-ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολος Κακλαμάνης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε τα εξής:

«Το 2012, είχα την πρωτοβουλία μαζί με άλλους 74 βουλευτές, μιας πρότασης νόμου που ψηφίστηκε ομοφώνως από τη Βουλή και δημοσιεύτηκε μια μέρα πριν διαλυθεί τότε η Βουλή στις 9 Απριλίου, ως νόμος 4065/12. Είναι ό,τι είχε υποσχεθεί στο Ζάππειο πριν γίνει πρωθυπουργός και ο κ. Σαμαράς, δηλαδή να γίνει αναδρομικά από το 1974 μέχρι και το 2012 έλεγχος στην περιουσιακή κατάσταση όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων.

Διάβασα χθες ότι η αρμόδια γι’ αυτόν τον αναδρομικό έλεγχο Επιτροπή, μετά από 2,5 χρόνια κατέληξε ότι μόνο δύο από όσους ελέγχθηκαν έχουν πρόβλημα.

Νομίζετε ότι θα πιστέψει ο ελληνικός λαός, όταν μάλιστα, μέσα στο κοινοβούλιο εκτοξεύονται είτε ως λάσπη, είτε ως αναπόδεικτες ή πραγματικές κατηγορίες για τους πάντες, ότι έπειτα από 2,5 χρόνια, μια επιτροπή την οποία απαρτίζουν εκπρόσωποι όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων, ανώτατοι δικαστικοί και κορυφαίοι καθηγητές νομικών και οικονομικών σχολών της χώρας κατέληξε σ’ αυτό το συμπέρασμα;

Αμφιβάλλω ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν ιδέα για τον υποτιθέμενο έλεγχο.

Διότι κατά τον Έλεγχο οι ορκωτοί λογιστές εξέτασαν για τον καθένα μόνο τα στοιχεία που ο ελεγχόμενος προσκόμισε για τα περιουσιακά στοιχεία που αναγράφει στο «πόθεν έσχες».

Αλλά ποιος θα γράψει στο «πόθεν έσχες» κάτι που δεν μπορεί να το δικαιολογήσει;

Ως γνωστόν, ο ορκωτός λογιστής αποφαίνεται λογιστικά για ό,τι τεθεί υπόψη του, δεν πάει να ελέγξει το «δεύτερο ταμείο», δεν πάει στα «διπλά βιβλία», δίνει με βάση τα επίσημα στοιχεία κάθε επιχείρησης το πόρισμά του.

Αν θέλουμε να ελέγξουμε - και προφανώς κάποιοι δεν ήθελαν, επικεφαλής της Επιτροπής θα ήταν κάποιος νομικός ή και με ειδικότερες γνώσεις. Και θα είχε ανατεθεί στα μέλη της επιτροπής, με ατομική χρέωση και ευθύνη του καθενός, έλεγχος για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Αυτό δεν έγινε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, γι’ αυτό δεν ευθύνονται τα μέλη της βουλευτές, ούτε οι τρεις ανώτατοι δικαστές και δύο καθηγητές Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, ο υπουργός κ. Αθανασίου, σε άσχετο νομοσχέδιο, πέρασε τροπολογία ότι για τα δύο χρόνια πριν γίνει κανείς υπουργός δεν ελέγχεται η περιουσιακή του κατάσταση, όπως ρητά προβλέπει ο ν. 4065/2012.

Αυτά καταγγέλλω και είναι σκανδαλώδη.

Πρέπει να γίνει έλεγχος πραγματικός, ν’ ανοίξουν λογαριασμοί, ώστε να υπάρξει πραγματική κάθαρση για να μη σπιλώνεται ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση