GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τοποθέτηση δήμαρχου Πάτρας στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, που διεξήχθη σήμερα στις 6 μ.μ. ...



Η τοποθέτηση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, που διεξήχθη σήμερα στις 6 μ.μ. στην Πάτρα

Σας καλωσορίζω στην σημερινή συνεδρίαση, για την εκλογή του Δ.Σ. της ΠΕΔ και των εκπροσώπων μας στην ΚΕΔΕ.

Η συνεδρίασή μας γίνεται σε μια περίοδο που ο Ελληνικός λαός πληρώνει το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης.

Και στο φετινό κρατικό προϋπολογισμό, αποτυπώνεται η ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση το λαό μας.

Μπροστά μας έχουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας. Βασανίζονται χιλιάδες νέες και νέοι, η εργατική τάξη στο σύνολό της.

Η μείωση μισθών και η απλήρωτη εργασία, πάει να γίνει κανόνας. Η φορολογία και η ακρίβεια κάνουν ανυπόφορη τη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Σχεδιάζεται νέα επιδρομή στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, δεν μπορεί να μένουν απέξω οι Δήμοι μας.
Το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, υποτάσσει κάθε δαπάνη στη λογική της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας.

Με τον «Καλλικράτη», τη δημοσιονομική πειθαρχία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου και όλο το υπόλοιπο αντιλαϊκό οπλοστάσιο που διαθέτουν, θέλουν να βάλουν τα «δυο πόδια μας σ’ ένα παπούτσι», για να διασφαλιστούν με αυτό τον τρόπο τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της Ε.Ε.

Η πετσοκομμένη χρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, η διαθεσιμότητα, δηλαδή οι απολύσεις, υπηρετούν ένα και μοναδικό στρατηγικό στόχο: Να καταστήσουν τους Δήμους έναν ελεγκτικό μηχανισμό και οι υπηρεσίες των Δήμων να πάνε στα χέρια των «ομίλων» που ασφυκτιούν και θέλουν να βρουν διέξοδο για τα συγκεντρωμένα κεφάλαιά τους, επενδύοντας στις βασικές ανάγκες του λαού, όπως νερό, ρεύμα, καθαριότητα κ.λπ.

Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς τι κάνουμε;

Χρειάζεται η οργάνωση, η κοινή πάλη με το λαό μας, για να έχει ο λαός αυτό που δικαιούται. Πρέπει να ανακόψουμε τον κατήφορο.

Η αξιολόγηση για παράδειγμα, πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους, με απόλυτη αντίθεση και απόρριψη.

Δεν πρέπει να διευκολυνθεί η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί αυτή τη διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη της επιστημονικής και τεχνικής στήριξης των εργαζομένων, ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες και ποιοτικές και να παρέχουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στο λαό και στη νεολαία.

Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη βία της αξιολόγησης και με τις αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο, στοχεύουν σε ένα κράτος ακόμα πιο αυταρχικό, πιο εχθρικό απέναντι στους υπαλλήλους και το λαϊκό Κίνημα, με εργαζομένους χειραγωγημένους.

Ένα κράτος επιτελικό, που θα υπηρετεί αποτελεσματικά την επιχειρηματικότητα είτε υγιή είτε ανθυγιεινή και την κερδοφορία των επιχειρηματιών.

Δεν στηρίζουμε, ούτε υπερασπιζόμαστε το σημερινό κράτος.
Δεν ανεχθήκαμε και σταθήκαμε απέναντι σε φαινόμενα ρεμούλας, κοπάνας και τεμπελιάς.
Το κράτος αυτό, είναι σαν τα μούτρα αυτών που υπηρετεί. Των επιχειρηματιών, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Συνεπώς, στο πλαίσιο του σημερινού δρόμου ανάπτυξης της σημερινής εξουσίας και του αντιδραστικού κρατικού μηχανισμού δεν μπορεί να προκύψει αξιολόγηση μα φιλολαϊκά χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να υπάρξει καλή αξιολόγηση.

Γι’ αυτό η αξιολόγηση πρέπει να εμποδιστεί από τους εργαζομένους, το λαό και τους δημοτικούς συμβούλους, που αγωνίζονται μαζί με τα λαϊκά στρώματα.

Αυτό το διάστημα πρέπει να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση, άμεση λύση σε οξυμένα προβλήματα, όπως αυτό της κάλυψης των αναγκών των παιδιών που πρέπει να φιλοξενηθούν στις δομές προσχολικής αγωγής, με έκτακτη κρατική επιχορήγηση.

Είναι ζήτημα που χρόνο με το χρόνο οξύνεται και γι αυτό απαιτεί την κινητοποίησή μας.

Για σταθερή χρηματοδότηση, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των παιδιών στην προσχολική αγωγή. Να έχουν τα νήπια, τα παιδιά μας, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς, με όλες τις απαραίτητες υποδομές, δωρεάν σίτιση, χωρίς τροφεία και με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό. Τα παιδιά μας δεν είναι κόστος όπως διαλαλούν, αλλά το αντίθετο. Είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε.

Πρέπει να τελειώνουμε με την απαγόρευση των προσλήψεων, με το 1 προς 5 κ.λπ.
Να προκηρυχθούν θέσεις σταθερής εργασίας στον Δήμο και στην Περιφέρεια.

Να ανανεωθούν οι συμβάσεις των καθαριστριών των σχολείων και να δρομολογηθεί επιτέλους η μονιμοποίησή τους.

Αγαπητοί συνάδελφοι, ο χειμώνας έρχεται μαζί με την έξαρση της φτώχειας και της εξαθλίωσης στις λαϊκές οικογένειες.
Η ανεργία είναι εδώ. Και δεν είναι ένα νούμερο, όπως αυτά που φιλοξενούνται στις τηλεοπτικές οθόνες. Είναι ζωή. Μαύρη και σκληρή.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απευθύνει κάλεσμα στους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και προσκλητήριο στο λαό και τη νεολαία, να μην πεινάσει κανένας άνεργος.
Να μην στερηθεί τα αναγκαία για την αξιοπρεπή διαβίωση.
Να διεκδικήσουμε με όλους τους τρόπους την καταβολή εν όψει του χειμώνα, έκτακτη χρηματοδότηση για όλους τους ανέργους, χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Αν θέλουμε να ανθίσει το χαμόγελο στα πρόσωπα του λαού μας, χρειάζονται ανατροπές. Το σύστημα αυτό έφαγε τα ψωμιά του. Είναι πια κατανοητό σε όλους τους καλοπροαίρετους που έχουν ξεπεράσει τις προκαταλήψεις, ότι μπαίνει εμπόδιο στην πρόοδο της ανθρωπότητας, έρχεται σε σύγκρουση με την πρόοδο στην τέχνη και την επιστήμη.

Είναι αντίφαση, από τη μια μεριά να υπάρχει δυνατότητα ο πλανήτης μας να μπορεί να θρέψει οκτώ φορές τον πληθυσμό του και από την άλλη να πεθαίνουν από την πείνα και να δίνουμε συσσίτια.

Υπάρχει λύση. Η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι ένα πρώτο βήμα. Μπορεί να έχουμε διαφορές, άλλες προσεγγίσεις, η ζωή θα δείξει το σωστότερο, πρέπει όμως να στείλουμε ένα μήνυμα. Να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί η κοινωνία μας να ζει σε συνθήκες κόλασης και η πολιτική ζωή να παραμένει αδιατάραχτη.

Ο καθένας από μας έχει την ευθύνη του.

Σας ευχαριστώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση