GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος από την αποκάλυψη! "Αχρείαστη η ευθανασία του σκύλου της νοσοκόμας

Αχρείαστη θεωρήθηκε η ευθανασία του σκύλου της νοσοκόμας που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα, σύμφωνα με έναν ερευνητή... Ο σκύλ...



Αχρείαστη θεωρήθηκε η ευθανασία του σκύλου της νοσοκόμας που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα, σύμφωνα με έναν ερευνητή...
Ο σκύλος της Ισπανίδας νοσοκόμας που προσβλήθηκε από Έμπολα δεν έπρεπε να θανατωθεί, υποστήριξε σήμερα ο συγγραφέας της μοναδικής μελέτης που έχει δημοσιευτεί μέχρι σήμερα αναφορικά με τις επιπτώσεις του ιού του αιμορραγικού πυρετού στους σκύλους.

Ο Ερίκ Λερουά, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ιατρικών Ερευνών της Φρανσβίλ, στην Γκαμπόν, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο σκύλος δεν έπρεπε να θυσιαστεί.

"Η ευθανασία του σκύλου δεν ήταν χρήσιμη" γιατί οι γιατροί δεν ήξεραν αν το ζώο είχε προσβληθεί από τον ιό και επιπροσθέτως "όπως και για τους ανθρώπους, θα αρκούσε να τον βάλουν στην απομόνωση και να τον παρακολουθούν".
Αγνοούμε αν μπορεί να μολυνθεί και αν μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στη μετάδοση του ιού στους ανθρώπους", εξήγησε.

Η περίπτωση του σκύλου Εξκάλιμπερ ήταν επομένως μια "μοναδική" ευκαιρία για τη μελέτη του ιού στα ζώα. Κατά τον Λερουά, από την παρακολούθηση του σκύλου και τις εξετάσεις στις οποίες θα τον υπέβαλαν θα μπορούσαν να εξαχθούν "ορισμένες σημαντικές πληροφορίες" για τον Έμπολα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έκανε λάθος στον αριθμό των νεκρών από τον ιό του Έμπολα. Έβγαλε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία στη Δυτική Αφρική είναι μικρότερος!
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση