GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Συγκροτήθηκε, με νέα σύνθεση, η Επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων, στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή Πιο συγκεκριμένα, το έργο της Επιτρο...


Συγκροτήθηκε, με νέα σύνθεση, η Επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων, στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή
Πιο συγκεκριμένα, το έργο της Επιτροπής είναι:
• Η έκδοση γνωμοδοτήσεων, με τις οποίες θα εισηγείται περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία προϊόντων, που παραβαίνουν τις σχετικές με την ψυχική υγεία των ανηλίκων διατάξεις.

• Ο εντοπισμός γενικότερων πρακτικών προώθησης και διάθεσης προϊόντων, που ενδέχεται να εγκυμονούν κινδύνους για τους ανηλίκους και η εισήγηση, όπου κρίνεται αναγκαίο, για την έκδοση κωδίκων συρρύθμισης της πολιτείας με τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς ή και κανονιστικών διατάξεων.

• Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ειδικότερα δε των γονέων -καταναλωτών και των νέων, σε θέματα προστασίας της ψυχικής υγείας των ανηλίκων.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα ∆ικαιώματα του Παιδιού, Γεώργιος Μόσχος και μέλη ορίστηκαν εκπρόσωποι από το δημόσιο τομέα, την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η Επιτροπή, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, θα δέχεται (τηλεφωνικό κέντρο: 1520, ιστοσελίδα επικοινωνίας: www.1520.gov.gr, ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]) αναφορές, καταγγελίες και ερωτήματα σχετικά με ζητήματα προστασίας των δικαιωμάτων των ανηλίκων, ως καταναλωτές, προκειμένου να διερευνά και να γνωμοδοτεί στο πλαίσιο της αποστολής της.
Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση