GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσία και Ουκρανία θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το αέριο για να βρεθεί η τελική λύση

Στο Μιλάνο και στο περιθώριο της Διάσκεψης τoυ ευρωασιατικού Meeting ASEM πραγματοποιήθηκε όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφ...



Στο Μιλάνο και στο περιθώριο της Διάσκεψης τoυ ευρωασιατικού Meeting ASEM πραγματοποιήθηκε όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό Tacc κεκλεισμένων των θυρών μια διμερής συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin και του Petro Poroshenko γνωστού για την τιμωρητική επιχείρηση κατά του ρωσικού και ορθόδοξου στοιχείου της Ουκρανίας.

Πιο νωρίς σήμερα οι αρχηγοί κρατών συμμετείχαν σε μια σύσκεψη τύπου Νορμανδίας όπου ήταν παρόντες οι Francois Ηollande και η Angela Merkel. Ένα από τα θέματα των διαπραγματεύσεων ήταν κι αυτό του φυσικού αερίου. Κατά τη συζήτηση ο Porosenko τόνισε ότι στο ζήτημα αυτό έχει σημειωθεί ελάχιστη πρόοδος αν και μια κατ΄αρχήν συμφωνία έχει επιτευχθεί στις θεμελειώδεις παραμέτρους του συμβολαίου.1065929

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander Nowak υπογράμμισε στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το αέριο για να βρεθεί η τελική λύση.

Πούτιν και Poroshenko ομοίως συναντήθηκαν και κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος εργασίας παρόντων και των Angela Merkel , Francois Ηollande, David Cameron,του ιταλού προέδρου Matteo, του επικεφαλή της Ευρωπαικής Επιτροπής Jose Manuel Barroso και του προέδρου του Ευρωπαικού Συμβουλίου Herman van Rompuy.

δείτε το βίντεο

Ένα από τα κύρια ζητήματα της διαβούλευσης αυτής ήταν η τήρηση της ειρηνευτικής συμφωνίας του Minsk προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Ουκρανία. (ΤACC)1065903

Κι ενώ η Ανατολική Ουκρανία φλέγεται και στο Ντονέτσκ οι νεκροί καταμετρώνται κατά δεκάδες σε καθημερινή βάση, ο Ποροσένκο σε δηλώσεις του εστιάζει στο φλέγον γι αυτόν ζήτημα αυτό του αερίου ενώ οι ελπίδες για ειρήνη εξανεμίζονται.Ουκρανία και Ρωσία δεν κατέληξαν σε συμφωνία τόνισε αναφορικά με το φυσικό αέριο αλλά ελπίζει όπως είπε ότι κάποια φόρμουλα θα βρεθεί στις συζητήσεις μεταξύ υπουργών του χαρτοφυλακίου που θα συνέλθουν στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα. .

Αυτά δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά την τετ α τετ συνάντηση με το ρώσο πρόεδρο. Δήλωσε ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος αλλά είναι ανάγκη να συζητηθούν κάποιες λεπτομέρειες.( RIA Novosti)

Kάποιες ώρες πριν την άφιξή του στο Μιλάνο ο ρώσος πρόεδρος είχε απειλήσει να κλείσει τη στρόφιγγα του αερίου γι αυτόν το χειμώνα στο Κιέβο αν το χρέος τη Ουκρανίας δεν κανονιστεί.

“Σοβαρές διαφορές ” υφίστανται πάντα μεταξύ Πούτιν και Μέρκελ δήλωσε το βράδυ ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου , Dmitri Peskov. “Κατά τη συνάντηση τους που ήταν διεξοδική και μακράς διαρκείας οι 2 αρχηγοί επιβεβαίωσαν με τον πιο απερίφραστο τρόπο την υλοποίηση της εφαμογής της συμφωνίας του Minsk” σχετικά με την κατάπυση του πυρός της 5ης Σεπτεμβρίου που καταπατήθηκε δήλωσε ο Dmitri Peskov.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση