GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Δ. Τσουκαλάς του ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο της ΕΥΠ‏...

Δήλωση του Δημήτρη Β. Τσουκαλά, βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τραπεζο ϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Τ....

Δήλωση του Δημήτρη Β. Τσουκαλά, βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τραπεζο ϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Τ.Ο.Ε.), για το συνέδριο της ΕΥΠ. 
Δεν σκόπευα να σχολιάσω ή να αναφερθώ σχετικά με το Συνέδριο του προσωπικού της ΕΥΠ που διεξήχθη κατά το διήμερο 21& 22-10-2014, αν δεν λάμβανα γνώση άρθρων όπως αυτό με τίτλο «Οι σύνεδροι απέκλεισαν τον Θ.Σ. από την προεδρία του συνεδρίου, δείχνοντας έτσι την αγανάκτησή τους για τα πεπραγμένα της θητείας του» που δημοσιεύτηκε στην «Κυριακάτικη Contranews», το οποίο εν πολλοίς αναπαρήγαγε πληροφορίες άρθρου με τίτλο «Επεισοδιακό το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ομοσπονδίας της ΕΥΠ!!! Τα αποτελέσματα της πολιτικής του φαίνεται να πληρώνει ο απερχόμενος πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων της ΕΥΠ κ. Θ.Σ.», που καταχωρήθηκε από την κα Δέσποινα Συριοπούλου σε δικτυακό μέσο.

Αισθάνθηκα ωστόσο την ανάγκη να τοποθετηθώ γιατί στα άρθρα όπου αναφέρεται και το όνομά μου ως προσκεκλημένου, αναγράφονται ανακρίβειες όπως για ακραία ένταση και φραστικές επιθέσεις των συνέδρων, καθαιρέσεις, αντεγκλήσεις κλπ. Ακόμα αναφέρονταν ως παρευρισκόμενοι, ο Α. Μαυρόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής κ. Η. Βλαχογιάννης από την ΝΔ, οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν.

Στην ομιλία μου στο Συνέδριο, αναφέρθηκα ευθύς εξαρχής στο γεγονός ότι ουδέποτε κατά την 30χρονη συνδικαλιστική μου πορεία στο τραπεζοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα, δεν συνάντησα τέτοιου είδους διαδικασίες όπου να απαγορεύεται στον απερχόμενο πρόεδρο της ομοσπονδίας των υπαλλήλων να μιλήσει, παρουσιάζοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ. καίτοι ο ίδιος είχε επανειλημμένα εκφράσει αυτή την επιθυμία. Στο ίδιο γεγονός αναφέρθηκαν, με τη δική τους βέβαια οπτική, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ η εκπρόσωπος της ΝΔ βουλευτής κα Τάνια Ιακωβίδου, δεν αναφέρθηκε καν στο θέμα γιατί προσήλθε αργότερα στο Συνέδριο.

Για να έχουν οι αναγνώστες σας μια πλήρη εικόνα των τεκταινομένων, αφού τελείωσαν οι ομιλίες των εκπροσώπων των κομμάτων και τοποθετήθηκε ο Διοικητής της ΕΥΠ, ούτε και τότε δόθηκε ο λόγος στον απερχόμενο πρόεδρο. Μάλιστα, το προεδρείο του Συνεδρίου ανακοίνωσε όλως ξαφνικά, διάλειμμα μιας ώρας. Αυτό ως ήταν φυσικό, εκνεύρισε την πλευρά του απερχόμενου προέδρου, αφού παρόλο που ζήτησαν επίμονα να του δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθεί, το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό και κατόπιν τούτου αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το Συνέδριο, αφήνοντας προς διανομή τον απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. εγγράφως

Αυτή η πρωτοφανής συνδικαλιστική πρακτική, πιστεύω πως δεν εξέπληξε κανέναν από τους παρευρισκόμενους προσκεκλημένους, γιατί όλοι είχαμε αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατούσε. Οφείλω ωστόσο να αναφέρω ότι δεν είδαμε ούτε τις οξείες φραστικές επιθέσεις, ούτε τις βίαιες αντεγκλήσεις που αναφέρει το άρθρο σας, παρόλη την ένταση στην ανταλλαγή απόψεων.

Τέλος, αναφέρω ότι καμία εντύπωση δεν μου έκανε η αποχώρηση των συνέδρων μετά από την περιφρονητική σχεδόν απόρριψη του αιτήματός τους για τοποθέτηση του απερχόμενου προέδρου. Κατά τη γνώμη μου παρέμειναν πολύ περισσότερο από το ανεκτό. Αν ήμουν στην θέση τους θα είχα αποχωρήσει πάραυτα, καταγγέλλοντας δημόσια αυτή την πρωτοφανή αντισυνδικαλιστική διαδικασία και επιπλέον, θα είχα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Βέβαια, κατανοώ ότι η ΕΥΠ συνιστά έναν ιδιαίτερο εργασιακό χώρο με ευαίσθητο αντικείμενο, γι αυτό και σταματώ εδώ.

1 σχόλιο

  1. Κατ αρχήν μία - δύο παρατηρήσεις... Απ΄ ότι έχω καταλάβει, παρακολουθώντας το θέμα στο διαδίκτυο, το Συνέδριο αυτό δεν ήταν της ΕΥΠ ούτε του προσωπικού της... Ήταν απλά μάλλον ένα Συνδικαλιστικό Συνέδριο των συνδικαλιζόμενων της Υπηρεσίας... Και η εφημερίδα γράφεται "Kontranews" και όχι "Contranews"... Διαβάζοντας κάποιος το ρεπορτάζ και την παρέμβαση του κυρίου Τσουκαλά καταλήγει στα ίδια συμπεράσματα... Ότι στο Συνέδριον αυτό έγινε της κακομοίρας... Έχω όμως κάποια ερωτήματα προς τον κύριο Τσουκαλά... Πως είναι ανακριβή τα περί ακραίας έντασης όταν ο ίδιος αναφέρει ότι στην μακρόχρονη συνδικαλιστική του καριέρα δεν συνάντησε ποτέ τέτοιου είδους διαδικασίες και μάλιστα ομιλεί για πρωτοφανή συνδικαλιστική πρακτική που δεν εξέπληξε κανέναν από τους προσκεκλημένους που όλοι είχαν αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατούσε.. Εάν ο αποκλεισμός από το προεδρείο και η απαγόρευση του λόγου στον απερχόμενο πρόεδρο δεν είναι καθαίρεση τότε ποιος είναι ο ορισμός της καθαίρεσης κύριε Τσουκαλά; Και αυτό θέλετε να πιστέψουμε ότι έγινε χωρίς αντεγκλήσεις και χωρίς εντάσεις; Μα ο ίδιος λέτε ότι, ο απερχόμενος πρόεδρος είχε επανειλημμένα εκφράσει αυτή την επιθυμία (να πάρει το λόγο) και ότι η πλευρά του εκνευρίστηκε και τελικά αποχώρησε... Και παρακάτω γιατί λέτε "παρόλο που ζήτησαν επίμονα και παρόλη την ένταση...'; Άρα; Και αλήθεια κύριε Τσουκαλά ποιος έχει τον τελικό λόγο σε μια τέτοια διαδικασία; Δεν τον έχει το κυρίαρχο Σώμα των Συνέδρων; Αν αυτοί, δημοκρατικά αποφάσισαν να μην είναι στο προεδρείο και να μην του δοθεί ο λόγος τότε που είναι το πρόβλημα; Λέτε να μην είχαν τους λόγους τους για να κάνουν κάτι τέτοιο; Και δεν νομίζω ότι ο απολογισμός ενός τέτοιου οργάνου αφορά τους προσκεκλημένους... Άλλο ένας χαιρετισμός που να περιλαμβάνει και τα αιτήματα των εκπροσώπων των εργαζομένων προς τους εκπροσώπους της Πολιτείας...Αλλά ο απολογισμός ενός οργάνου και μάλιστα μιας τέτοιας Υπηρεσίας όπως πολύ σωστά κι εσείς λέτε στο τέλος της παρέμβασής σας, δημόσιο θέαμα;;; Εσείς θα τον ψηφίζατε τον απολογισμό, οι προσκεκλημένοι;;; Και αλήθεια εσείς μπορείτε να είστε γνώστης του τι συνέβη στο παρασκήνιο της όλης διαδικασίας και να όντως υπήρξαν βίαιες αντεγκλήσεις και φραστικές αντιπαραθέσεις;;; Μήπως υπήρχε και άλλη διαδικασία πιο πριν;;; Και μήπως όλα αυτά προβλέπονταν στο Καταστατικό ή στο πρόγραμμα του Συνεδρίου; Φαντάζομαι θα υπάρχει κάποια Πρόσκληση που θα σας είχε σταλεί και που θα περιγράφει τη διαδικασία που θα ακολουθείτο... Και στο τέλος κύριε Τσουκαλά γιατί προσπαθείτε να δυναμιτίσετε το κλίμα προτείνοντας διαδικασίες που έρχονται σε αντίφαση με τα όσα λέτε στην τελευταία σας πρόταση; Και για πιο λόγο αλήθεια θα είχατε εσείς προσφύγει στη Δικαιοσύνη γιατί εγώ τουλάχιστον δεν έχω καταλάβει... Έγινε κάτι το αντικαταστατικό κάτι το παράνομο γιατί εξ όσων γνωρίζω η συνδικαλιστική πρακτική, εφ όσον τηρούνται οι προβλεπόμενες διατάξεις, δεν ποινικοποιείται...Όχι ακόμα τουλάχιστον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση