GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λ. Μενδώνη: Ίσως στον τάφο της Αμφίπολης να πήγε κάποτε το πτώμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Θέμα ωρών είναι πλέον η αποκάλυψη του συνόλου του ψηφιδωτού της Αμφίπολης και όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στη θεωρία ότι το π...



Θέμα ωρών είναι πλέον η αποκάλυψη του συνόλου του ψηφιδωτού της Αμφίπολης και όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στη θεωρία ότι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το χώμα είναι η Περσεφόνη. Θα ολοκληρωθεί έτσι η γνωστή και από άλλες παραστάσεις «Αρπαγή της Περσεφόνης», θέμα που έχει απαντηθεί και σε άλλους τάφους.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έπεται η Περσεφόνη. Ο γενειοφόρος άνδρας κρατά στο δεξί χέρι την Περσεφόνη και θα φανεί αυτό» εκτιμά ο αναπληρωτής καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Α.Π.Θ. κ. Παναγιώτης Φάκλαρης.

Την άποψη αυτή φαίνεται να ενστερνίζεται και η γ.γ. του υπ. Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών επισήμανε: «Κι εγώ εκτιμώ ότι είναι μια γυναικεία μορφή και πιθανότατα είναι η Περσεφόνη, ωστόσο μπορεί να έχουμε κάνει και λάθος. Πρέπει να περιμένουμε» σημείωσε και τόνισε: «Τις επόμενες ώρες θα έχει ολοκληρωθεί η παράσταση του ψηφιδωτού. Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε κάτι περισσότερο απ' όσα μέχρι σήμερα έχουμε αντιληφθεί. Η ανασκαφική έρευνα χρειάζεται χρόνο και όλοι πρέπει να έχουμε υπομονή».

Ωστόσο, τη «βόμβα» την κράτησε για το τέλος η κ. Μενδώνη η οποία ερωτώμενη για τον ένοικο του τάφου είπε: «Είναι πρώιμο να πούμε ότι ο τάφος είναι της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ίσως κάποτε να πήγε κι εκεί το πτώμα του. Δεχόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά η ανασκαφή είναι αυτή που θα δώσει τα πραγματικά στοιχεία. Η κάθε ερμηνεία χρειάζεται προσοχή και δεν μπορούμε να την ερμηνεύσουμε αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση