GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξάνθη: Επεισόδιο για ένα πανό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία

Επεισόδιο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Δήμου Ξάνθης σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Κεντρική Πλατεία. Αφορμή ήταν το πανό π...



Επεισόδιο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Δήμου Ξάνθης σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Κεντρική Πλατεία. Αφορμή ήταν το πανό που ανάρτησε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση του Φεστιβάλ που διοργανώνει στις 10-11 Οκτωβρίου.

Ο Δήμος ζήτησε να απομακρυνθεί το πανό

2014-10-03 13.57.27Η κόντρα μάλλον από την προηγούμενη μέρα όταν το πανό που είχαν αναρτήσει οι νεολαίοι είχε απομακρυνθεί. Το πρωί τα μέλη της Νεολαίας επανήλθαν και ανάρτησαν ένα πανό στο συντριβάνι με την κόντρα να ξεκινά όταν υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας προσήλθε και ζήτησε να απομακρυνθεί. Λίγο αργότερα κατέφθασαν και δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ που όμως δεν παρενέβησαν, επίσκεψη όμως που ήταν ικανή να οξύνει τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο βρέθηκε ο Βουλευτής Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο Γραμματέας του κόμματος Γιώργος Χατζηθεοδώρου, μέλη της Νομαρχιακής, και άλλοι πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον υπάλληλο, ο οποίος ανέφερε ότι το θέμα θα έπρεπε να συζητήσουν με τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον Αντιδήμαρχο Χασάν Ογλού Φερτούν, ο οποίος έφτασε γύρω στη 1 μ.μ. και ζήτησε, επίσης, την απομάκρυνση του πανό.

Έντονη κόντρα και λογομαχία με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας

Υπήρξε έντονη λογομαχία μεταξύ του Γραμματέα και του Βουλευτή με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τα μέλη δεν κατέβασαν το πανό, αναφέροντας ότι εκτελούν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, ότι δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση ανάρτησης ή κάποια απόφαση για να απομακρυνθεί. 2014-10-03 13.59.52Επιπρόσθετα έδειξαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι με το γεγονός ότι ακριβώς δίπλα έχουν αναρτηθεί πανό της εταιρίας που διοργανώνει την έκθεση του ΕΒΕ Ξάνθης και για τα οποία δεν υπήρξε παρέμβαση, παρότι έχει εμπορικό και όχι πολιτικό χαρακτήρα. Ο Αντιδήμαρχος επέμεινε στη θέση του ενώ κλήθηκε τηλεφωνικά και ο Δήμαρχος, που παρέμεινε στην ίδια γραμμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Παρέμβαση Δρεμσίζη ηρέμησε τα πνεύματα

2014-10-03 13.55.55Μπροστά στη συνεχιζόμενη κρίση κατέφθασε λίγο πριν τις 3 μ.μ., με εντολή του Δημάρχου Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης ο οποίος έδρασε πυροσβεστικά προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να λήξει η αντιπαράθεση. Όπως εξήγησε, στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τίθεται ζήτημα νομιμότητας ή μη και ανέφερε ότι ο Δήμος από την πλευρά του απλώς προτρέπει, για λόγους αισθητικής, το πανό να μην παραμείνει στο πιο κεντρικό σημείο αλλά να μεταφερθεί αλλού, ζητώντας τη συνεργασία των μελών της νεολαίας.

Τα πανό έμεινε εκεί, και η παρεξήγηση φαίνεται πως λύθηκε μετά την επέμβαση Δρεμσίζη, ο οποίος σημείωσε ότι αν είχε έρθει νωρίτερα ο ίδιος, δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αφέθηκε να εννοηθεί ότι δεν σκόπευαν να διατηρήσουν το πανό για μέρες εκεί αλλά να το μεταφέρουν μετά από λίγο και ότι η προσέγγιση Δρεμσίζη ηρέμησε τα πνεύματα και την ένταση που υπήρχε.

Αμοιβαίες εξηγήσεις και ικανοποίηση για ΣΥΡΙΖΑ

2014-10-03 14.01.54Ο Δήμαρχος συνομίλησε, σύμφωνα με πληροφορίες και με τηλεφωνικά τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ μετά τη λήξη του επεισοδίου ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε άστοχη την αρχική αντίδραση του Δήμου, μεταξύ άλλων, αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από ότι όλες οι νεολαίες για να προπαγανδίσουν το φεστιβάλ τους.

Για την ιστορία, το φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ γίνεται στις 10-11 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο ΠΡΟΚΑΤ με συναυλίες, ομιλίες, συζητήσεις και άλλες εκδηλώσεις.

2 σχόλια

  1. Όλες αυτές τις "εξυπνάδες" που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις λουστεί. Θα τις βρει μπροστά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε τι Χασαν και τι χουσειν στην Ελλάδα βρισκόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση