GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ζητά η κυπριακή Βουλή

Κατά πλειοψηφία η κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών αποφάσισε σήμερα να εγγραφεί, αυτεπάγγελτα, θέμα «ενημέρωση για την πορεία υλ...


Κατά πλειοψηφία η κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών αποφάσισε σήμερα να εγγραφεί, αυτεπάγγελτα, θέμα «ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου από τον υπουργό Οικονομικών και η ανάγκη αποτίμησης και επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και της σύμβασης χρηματοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Με την απόφαση διαφώνησαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ και ο βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η Επιτροπή θέλει να ακούσει από την κυβέρνηση τι προτίθεται να αλλάξει, αλλά και να την ενημερώσει για τις δικές της εισηγήσεις για τη βελτίωση του μνημονίου με στόχο «να ενισχύσουμε την διαπραγματευτική θέση της εκτελεστικής εξουσίας καθώς η πραγματικότητα είναι η εξής: μόνο η κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί με την τρόικα, μόνο η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει το μνημόνιο».
«Εδώ και 19 μήνες εφαρμόζουμε το μνημόνιο και αποδεδειγμένα κάποιες πρόνοιες κρίνονται ως ιδιαίτερα προβληματικές και πρέπει να αλλάξουν», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι το 2012 χάθηκαν 13.000 θέσεις εργασίας, το 2013 χάθηκαν 20.000 και τα πρώτα δύο τρίμηνα του 2014 χάθηκαν 4.500 θέσεις εργασίας.
Επίσης, υποστήριξε ότι «έχουν πέσει έξω οι προβλέψεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της τρόικας σε ό,τι αφορά στην επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας και το μέγεθος της ύφεσης που αντιμετωπίζουμε σήμερα».
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης είπε ότι το κόμμα του αναμένει να δει τις εισηγήσεις των άλλων κομμάτων για να διαπιστώσει κατά πόσον είναι εφικτές.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση