GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε εξέλιξη έρευνες για διαφθορά στο Δημαρχείο του Ζάγκρεπ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες ώρες, έρευνες της Κροατικής αστυνομίας στα γραφεία της δημοτικής αρχής του Ζάγκρεμπ....



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες ώρες, έρευνες της Κροατικής αστυνομίας στα γραφεία της δημοτικής αρχής του Ζάγκρεμπ...
Την αποκάλυψη αυτή έκανε η αναπληρώτρια δήμαρχος Σάντρα Σβάλιεκ, η οποία αμέσως μετά τη χθεσινή σύλληψη του δημάρχου της κροατικής πρωτεύουσας, Μίλαν Μπάντιτς, ανέλαβε προσωρινά δημαρχιακά καθήκοντα.

Σε μία από τις μεγαλύτερες μέχρι τώρα δράσεις καταπολέμησης της διαφθοράς, συνελήφθησαν χθες ο Μίλαν Μπάντιτς και άλλοι 16 αξιωματούχοι ως ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων διαφθοράς, κατάχρησης εξουσίας και εμπορία επιρροής.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, περισσότεροι από 100 αστυνομικοί ειδικευμένοι στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος. Στο στόχαστρο των ερευνών βρέθηκε η συμφωνία του δήμου με την εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων.

«Όπως ενημερώθηκαν οι πολίτες από τα ΜΜΕ, σε εξέλιξη είναι έρευνα σε συγκεκριμένους χώρους και σε έγγραφα στο κτίριο της δημοτικής αρχής και της δημοτικής επιχείρησης "Zagrebacki Holding" από την πλευρά των αρμόδιων αρχών. Δεν μπορώ να αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν» ανέφερε η κ. Σβάλιεκ.

Ο πρόεδρος της Κροατικής Βουλής, Γιόσιπ Λέκο συγκρατημένα σχολίασε σήμερα τη σύλληψη του δημάρχου του Ζάγκρεμπ, Μίλαν Μπάντιτς και άλλων αξιωματούχων ύποπτων για διαφθορά, τονίζοντας ότι έχει ελάχιστη πληροφόρηση για το θέμα.

Δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο, εκτός από τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ, ανέφερε ο κ. Λέκο και αρνήθηκε να σχολιάσει αν είναι πιθανές πρόωρες εκλογές στο δήμο Ζάγκρεμπ.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω θέμα, για το οποίο δεν γνωρίζω κάτι» υπογράμμισε.

«Οι νόμοι δεν αναγνωρίζουν ούτε την πρωτεύουσα, ούτε τη δεύτερη πόλη, οι νόμοι είναι τυφλοί» ανέφερε ο πρόεδρος της Κροατικής Βουλής.

Ερωτηθείς αν οι χθεσινές συλλήψεις, αλλά και κάποιες άλλες συλλήψεις τα προηγούμενα χρόνια είναι προειδοποίηση για τους πολιτικούς παράγοντες, ο κ. Λέκο τόνισε ότι παραδείγματα στην ιστορία υπάρχουν και θα υπάρχουν και ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι καθαρός με τον εαυτό του.

Ο πρόεδρος της Κροατικής Βουλής απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η Κροατία είναι μικρή χώρα για μεγάλη διαφθορά.

Η κροατική κοινωνία εξελίσσεται, δεν ζούμε όπως τη δεκαετία του 1990 ή του 2000. Έχουμε 2014 η κοινωνία εξελίσσεται από θετική άποψη σε ό,τι αφορά τα πρότυπα που ισχύουν σε οργανωμένες δημοκρατικές κοινωνίες, είπε.

Οι συλληφθέντες, ο δήμαρχος Ζάγκρεμπ Μίλαν Μπάντιτς, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «Zagrebacki Holding», Σλόμπονταν Λιούμπιτσιτς και πρόεδρος της διοίκησης της εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων CIOS, Πέταρ Πρίπουζ συνελήφθησαν χθες και πέρασαν τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα.

«Δεν εξεπλάγην από τη χθεσινοβραδινή επιχείρηση. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο Μίλαν Μπάντιτς ασκεί μεγάλη επιρροή στις δομές που τώρα τον ανακρίνουν και τον διώκουν» δήλωσε ο νομικός Γιόσιπ Κρέγκαρ και πρόσθεσε ότι ο δήμαρχος έχει σίγουρα περισσότερη υποστήριξη από την κοινή γνώμη σε σύγκριση με τον πρώην πρωθυπουργό Ίβο Σανάντερ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση