GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής ''χτύπησαν'' χάκερς...

Χάκερς «εισέβαλαν» στα αρχεία της μεγαλύτερης τράπεζας της Αμερικής, JP Morgan Chase & Co και απέκτησαν πρόσβαση σε περισσότερα από 7...

Χάκερς «εισέβαλαν» στα αρχεία της μεγαλύτερης τράπεζας της Αμερικής, JP Morgan Chase & Co και απέκτησαν πρόσβαση σε περισσότερα από 76 εκατομμύρια λογαριασμούς νοικοκυριών και 7 εκατομμύρια λογαριασμούς μικρών επιχειρήσεων. Τα... δεδομένα που παραβιάστηκαν ήταν στοιχεία επαφής χρηστών, ονόματα, διευθύνσεις, αριθμοί τηλεφώνου, emails. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι υπήρξε διαρροή/παραβίαση στοιχείων λογαριασμού, όπως αριθμοί, κωδικοί, ημερομηνίες γέννησης και αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης. Φαίνεται πως οι χάκερς είχαν στην διάθεσή τους την λίστα των εφαρμογών και ηλεκτρονικών προγραμμάτων της τράπεζας. Η κυβερνοεπίθεση εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, αλλά ανακαλύφθηκε τον Ιούλιο. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων στην ιστορία.
Πριν μερικές βδομάδες οι υπεύθυνοι της τράπεζας είχαν ανακοινώσει πως μόνο ένα εκατομμύριο χρήστες είχαν επηρεαστεί από την κυβερνοεπίθεση.
Διευκρινίζεται ότι μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει αντιληπτές παράνομες δραστηριότητες που να σχετίζονται με το περιστατικό , ωστόσο ο κίνδυνος είναι μεγάλος και παραμένει.
Η τράπεζα διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και υπάρχει στενή συνεργασία με τις κυβερνητικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση