GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντινόπουλος: Γιατί δεν καλέσαμε την κα. Δούρου

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, για τους λό...


Ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, για τους λόγους που δεν κλήθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στην έκτακτη σύσκεψη για την Θεομηνία.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής κατεγράφησαν ζημίες σε 580 ακίνητα και 168 οχήματα. Αν κάποιοι πολίτες έχουν ζημιές και πυροσβεστική δεν έχει περάσει ακόμα μπορούν να καλέσουν την πυροσβεστική στο 199 για την καταγραφή των ζημιών», τόνισε αρχικά ο κ. Ντινόπουλος και συνέχισε:
«Μπορεί κάποιος δήμος να έχει καταγράψει και κάποιες ζημιές, οι οποίες δεν κατεγράφησαν από την πυροσβεστική ή και αντιστρόφως. Το ζήτημα είναι να μπορέσει άμεσα η τοπική αυτοδιοίκηση να εκταμιεύσει αυτό το βοήθημα. Αφενός θα δοθεί το επίδομα των 586 ευρώ και στη συνέχεια θα υπάρξει δυνατότητα αποζημιώσεων όσων υπέστησαν την καταστροφή. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει άμεσα. Είναι ένα πρώτο βοήθημα, το οποίο από τη στιγμή που καταγραφή η ζημία ο ζημιωθείς πολίτης μας θα μπορέσει να το πάρει».
Σχετικά με τη μη κλήση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στην έκτακτη σύσκεψη της Παρασκευής με αφορμή την καταρρακτώδη βροχή, ο κ. Ντινόπουλος εξήγησε:
«Ήταν μια κυβερνητική σύσκεψη. Υπήρχαν κυβερνητικά στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή τη σύσκεψη. Με την ίδια έννοια δεν εκλήθησαν και οι δήμαρχοι. Έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει ένας σωστός συντονισμός. Εγώ βρέθηκα στις περιοχές που επλήγησαν, είχα μια εικόνα και ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό» και συνέχισε:
«Η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης δύσκολης κατάστασης, για το τελευταίο που μπορείτε να την κατηγορήσετε είναι ότι τα έπραξε όλα αυτά με κάποια προεκλογική σκοπιμότητα. Αλλοίμονο αν οποιαδήποτε κυβέρνηση, έκανε κάτι από όλα αυτά για προεκλογική σκοπιμότητα. Ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος είναι κυρίως στον τόπο των γεγονότων και είναι αυτοί που θα έπρεπε να είχαν προβλέψει και κάποια ενέργεια εφ’ όσων υπήρχαν τα δελτία του καιρού. Μην πάμε να αδικήσουμε μια προσπάθεια η οποία έγινε».
«Έχουν ξοδευτεί 450 εκατ. από την πλευρά της περιφέρειας για την υλοποίηση, ένταξη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Δεν είναι εύκολη η αντιπλημμυρική προστασία. Δεν είναι λίγα τα ποσά, ωστόσο δεν επαρκούν. Για να υπάρξει μια ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία τα ποσά μπορεί να ξεπερνούν και τα 2 δίς», τόνισε ακόμα μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση