GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα αποκάλυψη για το MH17: Ένας από τους επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους φορούσε μάσκα οξυγόνου

Σχεδόν τρεις μήνες από τη συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία που σκόρπισε το θάνατο στους 298 επιβαίν...



Σχεδόν τρεις μήνες από τη συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία που σκόρπισε το θάνατο στους 298 επιβαίνοντες, σε μία νέα συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Φρανς Τίμερμανς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ένας από τους επιβάτες του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH17 από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, βρέθηκε να φοράει μάσκα οξυγόνου.

Όπως είπε ο υπουργός, δύσκολα οι επιβάτες αντιλήφθηκαν ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη από πύραυλο ρωσόφωνων αυτονομιστών, όπως εκτιμάται, αλλά κάποιο από τα θύματα είχε το χρόνο να συνειδητοποιήσει ότι κάποιο πρόβλημα έχει προκύψει ώστε να φορέσει τη μάσκα οξυγόνου.

«Αυτό σημαίνει πως κάποιος είχε το χρόνο να το κάνει. Τουλάχιστον, δε μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα», συμπλήρωσε ο Τίμερμανς, η αποκάλυψη του οποίου έρχεται να αντικρούσει τους ισχυρισμούς ότι όλοι οι επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους ακαριαία.

Ολλανδοί εισαγγελείς επιβεβαίωσαν πως ένας Αυστραλός επιβάτης βρέθηκε με το ελαστικό της μάσκας οξυγόνου γύρω από το λαιμό του, ενώ εκπρόσωπος των εισαγγελέων δήλωσε πως δεν είναι γνωστό πώς ή πότε τοποθετήθηκε η μάσκα στο πρόσωπο του θύματος.

Παρόλα αυτά, ο Ρώσος πρώην κυβερνήτης Μαγκόμεντ Ταλμπόεφ, δήλωσε στην ιστοσελίδα Slon.ru ότι το στοιχείο αυτό δεν οδηγεί στο συμπέρασμα του ακαριαίου θανάτου.

«Λίγα δευτερόλεπτα θα μπορούσαν να είχαν περάσει μέχρι να διαλυθεί το αεροσκάφος. Ο χρόνος είναι αρκετός για να αρπάξει κανείς τη μάσκα που πέφτει αυτόματα μπροστά στο πρόσωπό του και να τη φορέσει. Πρόκειται για το ένστικτο της επιβίωσης», δήλωσε ο Ταλμπόεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση