GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γ. Αβραμίδης για τα ασφαλιστικά ταμεία [video]

Για συνθήκες πολέμου εν καιρώ ειρήνης, μίλησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γαβριήλ Αβραμίδης, περιγράφ...



Για συνθήκες πολέμου εν καιρώ ειρήνης, μίλησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γαβριήλ Αβραμίδης, περιγράφοντας τη σκληρή καθημερινότητα των...
Ελλήνων στη συζήτηση της Βουλής με αφορμή Επίκαιρη Επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα την κατάρρευση των Ασφαλιστικών Ταμείων, τις περικοπές των συντάξεων και άλλων ασφαλιστικών δικαιωμάτων και προσέθεσε πως, η χώρα μας βρίσκεται κάτω από ένα ιδιότυπο καθεστώς «κατοχής», τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο κ. Αβραμίδης υποστήριξε πως, ο ελληνικός λαός δίνει μια άνιση μάχη επιβίωσης, από την οποία χάθηκαν οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής, επισημαίνοντας ότι, η ελληνική κυβέρνηση με τις ευλογίες Βρυξελλών και ΔΝΤ εφάρμοσε το πλέον σκληρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, μέσω περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, διεύρυνσης των έμμεσων φόρων, ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και ισοπέδωσης θεσμικών κοινωνικών κατακτήσεων. «Όση συνάφεια έχει η Ελληνική κυβέρνηση με την κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη, άλλη τόση σύμπνοια υφίσταται μεταξύ αυτής και της λαϊκής βούλησης», είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για στάση υποτέλειας λέγοντας, πως αποδέχθηκε την τοποθέτηση ξένου Επιτρόπου στο Υπουργείο Εργασίας και επανέλαβε ότι, η βιωσιμότητα των Ταμείων δεν είναι ακατόρθωτη και πως, η ρύθμιση οφειλών συνιστά κοινωνική απαίτηση, ενώ υπογράμμισε την καθοριστική σημασία της δημοσιοποίησης των μεγαλοφειλετών, ως αναγκαία προϋπόθεση κοινωνικής δικαιοσύνης μεταξύ όσων αδυνατούν να πληρώσουν.


Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε πως οι κύριες απώλειες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης προέρχονται από το ύψος της πραγματικής ανεργίας που στερεί από το ασφαλιστικό σύστημα πάνω από 7 δις, τη μείωση μισθών με απώλειες 3 δις, την εισφοροδιαφυγή και τις ευέλικτες μορφές εργασίας, που αποτιμώνται σε 8,5 δις. Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Αβραμίδης επανέλαβε το ζήτημα της πολιτικής εξαπάτησης των ανασφάλιστων υπερηλίκων από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τη Βόρεια Ήπειρο, την Κωνσταντινούπολη και την Ίμβρο, στο ζήτημα της επαναφοράς των συντάξεων, από τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνη, παραμονές των πρόσφατων Ευρωεκλογών.

1 σχόλιο

  1. Ο στρατός κατοχής, η δικτατορία του κοινοβουλίου υποστηρίζεται από όλα τα κόμματα της βουλής. Με την ίδια συνωμοτική διάθεση και τον ίδιο ύπουλο και εγκληματικό τρόπο. Ο λαός απαιτεί να επιστραφούν τα κλεμμένα από τους απατεώνες, πράγμα πού αδιαφορούν ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος. Ανανέωσαν, αναστησαν την ΧΑ, από το 0, 026% μήπως και φιλοτιμιθει κανένας μπασταρδος αλήτης και ξεθαψει το θέμα. Αλλά τίποτα. Όλοι την πάπια. Απο ένα λαό κυρίως ηλιθίων, εκφυλισμενο, σάπιο με τις μεγαλύτερες φασιστικές μεθόδους εν ισχύ, μετά τόσων ετών μαθαίνοντας να Ζουν εις βάρος των συμπολιτών τους, και να καμαρώνουν.Προστυχοι διεστραμμενοι πουστιδες. Αυτός είναι ο Ελληνικός λαός, και οι αντιπρόσωποι τους στην κορυφή από τις πιο πάνω κατηγορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση