GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «σούπερ» γιαγιά από το Ηράκλειο που βραβεύτηκε από το ΣΕΓΑΣ και "σπάει" κάθε ρεκόρ!

Η «σούπερ « γιαγιά από το Ηράκλειο, δεν είναι άλλη από την κ. Αργυρή Πλουμή, τη μητέρα του Βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Δαμαβολίτη, ...



Η «σούπερ « γιαγιά από το Ηράκλειο, δεν είναι άλλη από την κ. Αργυρή Πλουμή, τη μητέρα του Βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Δαμαβολίτη, η
οποία αποκαλύπτει μέσα από το CretePlus.gr το μυστικό της επιτυχίας της, χάρη στο οποίο έχει καταφέρει να είναι η μοναδική γυναίκα πανελλαδικα με τόσες επιτυχίες και σε τόσο μεγάλη ηλικία!

Η ίδια αποτελεί και την εξήγηση για την… ενεργητικότητα και την κλήση του γιου της στον αθλητισμό, επιβεβαιώνοντας πως «το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά»

Χθες σε μια τελετή όλο λαμπρότητα, στο Κολλέγιο Αθηνών, η κ. Πλουμή βραβεύτηκε από το ΣΕΓΑΣ, ανάμεσα σε μεγάλες προσωπικότητες του Αθλητισμού.

Εκεί, στην εκδήλωση της γιορτής των Ομαδικών Βραβεύσεων του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο ΣΕΓΑΣ υποδέχθηκε όλους τους φίλους του Μαραθωνίου, τους δρομείς, τους εθελοντές, τους συνεργάτες, τους υποστηρικτές σε μια εκδήλωση, όπου δεν έλειψαν τα αισιόδοξα μηνύματα για την περαιτέρω εξέλιξη του μαραθωνίου της Αθήνας που αποτελεί ήδη ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που διαδραματίζονται κάθε χρόνο στη χώρα.
«Είμαι πολύ συγκινημένη, καθώς με αυτή τη βράβευση, νιώθω ότι η απόφαση μου να ασχοληθώ με τον αθλητισμό στα 52 μου, δεν ήταν λανθασμένη. Είμαι γιαγιά 11 εγγονιών, έχω 4 παιδιά και όμως νιώθω χάρη στον αθλητισμό μόλις 30 χρονών. Έχω πάρα πολλά κύπελλα και μετάλλια, αλλά θέλω μέσα από την ενασχόληση μου με το μαραθώνιο και το τρέξιμο να κερδίσω και άλλα», αναφέρει στο CretePlus.gr συγκινημένη η κ. Πλουμή, η οποία αύριο θα τρέξει στον 5ο κλασσικό μαραθώνιο, μήκος 42.5 χιλιομέτρων .

Η κ. Πλουμή είναι μια ξεχωριστή περίπτωση αφού αγαπάει να… τρέχει. «Ξεκινάμε και τρέχουμε πολλές φορές και πάμε από το Ηράκλειο ως τις Αρχάνες και γυρνάμε πίσω», μας λέει η ίδια χαρακτηριστικά.

Ένας έρωτας που ξεκίνησε από… σπόντα. «Είμαι χειμερινή κολυμβήτρια. Έτρεχα λοιπόν μια μέρα στην παραλία. Κάποιοι φίλοι και –πλέον- συναθλητές, μου πρότειναν να το δω πιο σοβαρά. Έτσι ξεκίνησα προπονήσεις, γράφτηκα στο σύλλογο μαραθωνοδρόμων και από τότε, αν και δεν πίστευα στην αρχή πως σε αυτή την ηλικία θα μπορούσα να το κάνω, έχω φτάσει να τρέξω σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα», επισημαίνει.

Και καταλήγει λέγοντας πως η τιμή που της έκανε ο ΣΕΓΑΣ τη συγκίνησε βαθύτατα. «Δεν μπορώ να περιγράψω τη χαρά μου για αυτή τη βράβευση, ειδικά από τη στιγμή που είμαι η μόνη σε αυτή την ηλικία που τρέχω και αγωνίζομαι»

Πλήθος κόσμου
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Υπουργός Πολιτισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, η γ.γ. Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου, εκπρόσωποι του δήμου Αθηναίων και της περιφέρειας. Οικοδεσπότες ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής και φυσικά πολλά μέλη του συμβουλίου της ομοσπονδίας.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, τιμήθηκε για την πολύχρονη συμβολή του στο μαραθώνιο, δεδομένο του ότι επί θητείας του το γεγονός ανέβηκε επίπεδο και καθιερώθηκε διεθνώς.

Ανάμεσα τους και οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι του κόσμου για το 2014, ο Κενυάτης Ντένις Κιμέτο και η συμπατριώτισσά του Φλόρενς Κίπλαγκατ που παρέλαβαν στην Αθήνα τα βραβεία τους ως κορυφαίοι της χρονιάς.

Την λαμπρή τελετή που διοργάνωσε για δεύτερη φορά εφέτος η AIMS (Διεθνής Ομοσπονδία Μαραθωνίων) σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να αναδείξει διεθνώς τους κορυφαίους αθλητές σε άνδρες και γυναίκες, στο μαραθώνιο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση