GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομοτηνή: Μυλόπετρες από το Βυζάντιο σε σπίτι οικογένειας!

Μετέτρεψαν σε μουσείο το σπίτι τους στον Ήφαιστο Ροδόπης ένας 71χρονος και ο 24χρονος εγγονός του, στολίζοντάς το με μυλόπετρες και ...


Μετέτρεψαν σε μουσείο το σπίτι τους στον Ήφαιστο Ροδόπης ένας 71χρονος και ο 24χρονος εγγονός του, στολίζοντάς το με μυλόπετρες και αμφορείς από την εποχή της παντοδυναμίας του Βυζαντίου που βρέθηκαν στην κατοχή τους με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο.
Κι όμως, η αποκάλυψη της υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας ξεκίνησε από μια έρευνα για… ναρκωτικά που έκαναν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής, μετά από πληροφορίες που τους είχαν δοθεί! Ουσίες δεν βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας, βρέθηκαν όμως ένας πήλινος αμφορέας και δυο μυλόλιθοι της βυζαντινής περιόδου, που κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην ΙΘ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.
Ωστόσο, η παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων δεν είναι η μόνη κατηγορία που αντιμετωπίζουν παππούς και εγγονός. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι τους και 32 χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου με σαφείς ενδείξεις πλαστότητας, τα οποία εστάλησαν για ανάλυση στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.. Έτσι, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης τους άσκησε δίωξη και για παραχάραξη, ενώ ερευνάται αν είχαν διοχετεύσει στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση