GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυξάνονται οι ανησυχίες για επικείμενη τραπεζική διάσωση της Ιταλίας

Η θλιβερή ιστορία πίσω από κάποιες από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές τράπεζες της Ιταλίας συνεχίζεται, αυξάνοντας τις ανησυχίες ...


Η θλιβερή ιστορία πίσω από κάποιες από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές τράπεζες της Ιταλίας συνεχίζεται, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της ευρωζώνης θα χρειαστεί κάποιου είδους διάσωση σαν αυτή που χρειάστηκε η Ισπανία για τις τράπεζές της.
Από τις 13 τράπεζες που απέτυχαν στα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι εννέα είναι ιταλικές και έχουν έλλειψη κεφαλαίων που αγγίζει τα 9,7 δισ. ευρώ, ωστόσο μόνο οι τέσσερις δεν έχουν προβλέψει να επανακτήσουν τα κεφάλαιά τους έως το τέλος της χρονιάς.
Η Banca Monte dei Paschi di Siena, η παλαιότερη τράπεζα του πλανήτη και η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας έχει ελλείψεις κεφαλαίων που αγγίζουν τα 2,1 δισ. ευρώ.
Οι άλλες τράπεζες με μικρότερες ελλείψεις είναι η Banca Popolare di Milano, η Banca Carige και η Banca Popolare di Vicenza
Οι τέσσερις ιταλικές τράπεζες έχουν στη διάθεσή τους δύο εβδομάδες για να πουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το πώς θα αυξήσουν τα κεφάλαιά τους.
Ειδικοί αναλυτές πιστεύουν ότι το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τις ιταλικές τράπεζες, καθώς αν δεν καταφέρουν να ανακεφαλαιωθούν, η Ιταλία θα χρειαστεί να ζητήσει εξωτερική βοήθεια για τη διάσωση των τραπεζών της.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση