GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεσμεύεται για επαναλειτουργία της ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο από την είσοδο των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. «Η εισβολή των ΜΑΤ...


Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο από την είσοδο των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
«Η εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ένα χρόνο πριν συνιστά μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ενημέρωσης και της δημοκρατίας στον τόπο μας», αναφέρει η Κουμουνδοιύρου, και προσθέτει:
«Ο αυταρχισμός και η βίαιη καταστολή του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ ήταν η μοναδική απάντηση μιας κυβέρνησης χωρίς κανένα κοινωνικό στήριγμα».
«Το διάδοχο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ των κυβερνητικών παρεμβάσεων και της προπαγάνδας είναι το αποτέλεσμα του εγκλήματος του κλεισίματος της ΕΡΤ εις βάρος της δημοκρατίας και της ενημέρωσης», σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τη διαμόρφωση ενός ανεξάρτητου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην υπηρεσία της πλουραλιστικής ενημέρωσης και του πολιτισμού», καταλήγει.

Διαμαρτυρία δημοσιογράφων στο ΥΜΑΘ για την ΕΡΤ

Εξάλλου, διαμαρτυρία δημοσιογράφων έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την επιχείρηση της Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΜ-Θ και σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ.
Στη διαμαρτυρία πήραν μέρος κυρίως εργαζόμενοι στην ΕΡΤ 3 με πανό ενώ το "παρών "έδωσαν εργαζόμενοι στην Coca Cola και σχολικοί φύλακες.
Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ 3, που παραμένουν στις εγκαταστάσεις και εκπέμπουν πρόγραμμα, εξέφρασε με την παρουσία της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου η οποία επιτέθηκε στην κυβέρνηση και υπογράμμισε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα για επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
"Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κωφεύει στο αίτημα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ και προσπαθεί εντελώς ανεπιτυχώς να λειτουργήσει ένα μόρφωμα, που όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις της EBU και μιας αξιοπρεπούς ραδιοτηλεόρασης, αλλά ούτε και στις κατά καιρούς επαναλαμβανόμενες κυβερνητικές εξαγγελίες", τονίζει σε ανακοίνωση του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ και σημειώνει:
"Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη είναι μία ακόμη διαμαρτυρία για το "μαύρο" που επέβαλε η κυβέρνηση στη δημόσια ενημέρωση και την πάγια τακτική της να αγνοεί το αίτημα θεσμών και φορέων της Βόρειας Ελλάδας για αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με την εκ νέου λειτουργία πλήρους ραδιοτηλεοπτικού σχήματα στα πρότυπα της ΕΡΤ 3 και με όλους τους εργαζόμενους".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση