GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρία μέτωπα κρίνουν την επιστροφή της τρόικας

Το σχέδιο νόμου για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, το δημοσιονομικό κενό του 2015, αλλά και το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο αποτ...


Το σχέδιο νόμου για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, το δημοσιονομικό κενό του 2015, αλλά και το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο αποτελούν τα βασικά θέματα στην ατζέντα κυβέρνησης – τρόικας.
Ανώτερη πηγή του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε σήμερα πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ να επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό και ενδεχομένως μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο.
Στο θέμα είχαν αναφερθεί νωρίτερα και πηγές των Βρυξελλών. Όπως τόνισε, ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ αναμένουν κάποιες απαντήσεις των ελληνικών Αρχών σε σειρά από ζητήματα που έχουν τεθεί και αμέσως μετά θα επιστρέψουν στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων.
Ο ίδιος σημείωσε ότι ο χρόνος πιέζει, καθώς μέχρι το τέλος του έτους απομένουν μόνο δύο συνεδριάσεις του Eurogroup στα τέλη Νοεμβρίου και 8 Δεκεμβρίου.
Σε ότι αφορά στα θέματα της διαπραγμάτευσης τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια περιορισμένη ελαστικότητα, ώστε να μεταφερθούν στο 2015 κάποια από τα ζητήματα. Ο ίδιος σημείωσε πως η τρόικα εκτιμά ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2015, το οποίο θα αυξήσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες. «Δεν μπορούν να γίνουν τα πάντα μέσα σε τρεις εβδομάδες και η τρόικα το γνωρίζει», ανέφερε, προσθέτοντας πως πρέπει να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα.
«Αν δεν είναι φιλόδοξη η ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης θα είναι αρκετά δύσκολο να πεισθούν κάποια κράτη-μέλη για συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Τέλος, το θέμα των «κόκκινων» δανείων αναμένεται να εξετασθεί στην απογευματινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου με τις διοικήσεις τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου , από την οποία θα καταδειχθεί το εάν και κατά πόσο θα απαιτηθεί η χρήση μέρους του αποθεματικού του ΤΧΣ ύψους 11,4 δισ. ευρώ.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση