GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία ο Μιτς Μακόνελ

Ο γερουσιαστής από το Κεντάκι Μιτς Μακόνελ επανεξελέγη σήμερα ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία των ΗΠΑ, γεγονός που σημαίνει ...


Ο γερουσιαστής από το Κεντάκι Μιτς Μακόνελ επανεξελέγη σήμερα ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία των ΗΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι και ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο που ξεκινά τον Ιανουάριο.
Στην ψηφοφορία που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι θα αποτελούν την πλειοψηφία του σώματος αυτού μετά τη νίκη τους στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, εξέλεξαν ομόφωνα τον Μακόνελ για ηγέτη τους για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, Ντον Στιούαρτ.
Ο 72χρονος Μακόνελ ήταν επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών από τον Ιανουάριο του 2007.
Το Δημοκρατικό Κόμμα αναμένεται ότι θα επανεκλέξει και αυτό με τη σειρά του τον γερουσιαστή από τη Νεβάδα Χάρι Ρέιντ, 74 ετών, επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ πρόεδρος της Γερουσίας είναι ο αντιπρόεδρος της χώρας, στη συγκεκριμένη περίοδο ο Τζο Μπάιντεν. Στην πραγματικότητα, ο αντιπρόεδρος δεν ψηφίζει τα νομοσχέδια παρά μόνο εάν υπάρχει ισοψηφία, οπότε η δική του είναι η αποφασιστική ψήφος.
Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας είναι ο άνθρωπος που ελέγχει την ημερήσια διάταξη και συντονίζει την κοινοβουλευτική δράση, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων —σήμερα τη θέση αυτή κατέχει ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ— και τον Λευκό Οίκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση