GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γλέζος: Πρόκειται για αποκατάσταση δικαίου, όχι για εκδίκηση

Στην προγραμματισμένη για σήμερα (15:30) κοινή συνέντευξη Τύπου με την επικεφαλής της Ευρωομάδας της Αριστεράς, γερμανίδας Γκάμπι Τσ...


Στην προγραμματισμένη για σήμερα (15:30) κοινή συνέντευξη Τύπου με την επικεφαλής της Ευρωομάδας της Αριστεράς, γερμανίδας Γκάμπι Τσίμερ για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αναφέρθηκε ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε σε απευθείας μετάδοση τη συνέντευξη Τύπου
«Αυτό είναι το καινούργιο στοιχείο, δηλαδή στηρίζεται η προσπάθειά μας στην ελληνογερμανική φιλία. Στη φιλία ανάμεσα στους λαούς της Γερμανίας και της Ελλάδας. Και η ευρωπαϊκή διάσταση είναι το δεύτερο στοιχείο. Έως τώρα, ας το πούμε, ότι βράζαμε στο καζάνι μας, στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.
Στο ερώτημα αν αυτή η συμμετοχή, της κα. Τσίμερ, είναι δυνατόν να αλλάξει και το κλίμα στη Γερμανία το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς απάντησε: «Εχω μία περίεργη αντίληψη, ότι το πρόβλημα θα λυθεί από πίεση του γερμανικού λαού. Διότι επεκτείνεται και διευρύνεται, όχι μόνο το Die Linke στην προσπάθειά του, αλλά και η ομάδα στο Αμβούργο που έχει ονομαστεί Αμβούργο-Δίστομο καλώντας όλες τις γερμανικές πόλεις να χαρακτηριστούν με ένα από τα 100 ολοκαυτώματα της Ελλάδας. Αυτό διευρύνεται συνεχώς. Αυτοί έρχονται κάθε 12 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα, μαζί περικυκλώνουμε τη γερμανική πρεσβεία και εκφράζουν οι ίδιοι οι Γερμανοί την απαίτησή τους να εξοφληθεί αυτό το δάνειο».
Στην ερώτηση αν έχει την ομόθυμη και την ολόπλευρη στήριξη των Ελλήνων Ευρωβουλευτών σε αυτή του την προσπάθεια ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Κακώς διαδόθηκε ότι δεν υπάρχει. Υπάρχει ομόθυμη και εκφράστηκε σε κοινή σύσκεψη που έγινε και όπου εκεί όλοι συμφωνήσαμε στο πως πρέπει να ενεργήσουμε ώστε να φέρουμε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ολομέλειά του στο Στρασβούργο. Δηλαδή, κάθε παράταξη να πείσει τη δική της παράταξη να συμπαραταχθεί σε αυτό το δίκαιο αγώνα. Πρόκειται για αποκατάσταση δικαίου δεν πρόκειται για εκδίκηση. Και με την ευκαιρία θα ήθελα να πω το εξής γεγονός. Οτι στηρίζεται στο ότι δεν είναι γι’ αυτά τα εγκλήματα υπεύθυνος ο γερμανικός λαός σήμερα. Είναι το Γ’ Ράιχ. Δεν είναι ο γερμανικός λαός. Και γι’ αυτό το λόγο έγινε και επιτεύχθηκε το θέμα να υπάρξει αυτή η κοινή επίθεση, να το πω, φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας προς τις ανυποχώρητες γερμανικές κυβερνήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση