GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξήντα νέους κροίσους απέκτησε η Ελλάδα!

Η κρίση μπορεί να έπληξε τα μεσαία εισοδήματα, να αποδεκάτισε τους Έλληνες και να φτώχυνε τη χώρα, αλλά δεν «ακούμπησε» καθόλου...



Η κρίση μπορεί να έπληξε τα μεσαία εισοδήματα, να αποδεκάτισε τους Έλληνες και να φτώχυνε τη χώρα, αλλά δεν «ακούμπησε» καθόλου τους πλούσιους, κάθε άλλο μάλιστα. Σύμφωνα με την έκθεση της Wealth-X, οι τελευταίοι δεν έγιναν απλά περισσότεροι, αλλά αύξησαν και την περιουσία τους.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πολύ πλουσίων ατόμων στην Ελλάδα αυξήθηκε σε 565 την τρέχουσα χρονιά- 60 περισσότεροι σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά- ενώ η συνολική περιουσία τους ανέβηκε στα 70 δισεκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 16,7% σε σύγκριση με το 2013.
Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης, αύξηση της τάξης του 6% παρουσίασε ο αριθμός των υπερπλουσίων στον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν 12.040 νέα άτομα με περιουσία που ξεπερνάει τα 30 εκατομμύρια δολάρια το 2014 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανεβάζοντας τον παγκόσμιο πληθυσμό αυτής της κατηγορίας στον αριθμό-ρεκόρ των 211.275. Οι 183. 810 εκ των οποίων είναι άνδρες και μόλις οι 27.465 είναι γυναίκες.

Τα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι η περιουσία τους αυξήθηκε 7%, κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια και φθάνει τα 30 τρισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν δύο φορές το μέγεθος της αμερικανικής οικονομίας. Όπως προκύπτει, οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι προέρχονται από τις ΗΠΑ. Είναι ενδεικτικό πάντως ότι ενώ αποτελούν μόλις το 0,004% του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού, ελέγχουν το 13% του συνολικού παγκόσμιου πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση