GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύρτσος: Το χρέος στις σημερινές συνθήκες δεν είναι βιώσιμο…

Ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή αναφέρθηκε στο θέμα του χρέους, με αφορμή και το πρόσφατο δημ...


Ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή αναφέρθηκε στο θέμα του χρέους, με αφορμή και το πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο οι εταίροι δεν είναι διατεθειμένοι να τηρήσουν τη συμφωνία για την απομείωσή του.
«Εχουν κάνει πίσω σε αυτό και τους δίνουμε εμείς την ευκαιρία να κάνουν πίσω και θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Κατά την άποψή μου το χρέος, στις σημερινές συνθήκες, δεν είναι βιώσιμο. Δηλαδή για να γίνει βιώσιμο το χρέος θα πρέπει να αναπτύσσεται δυναμικά η οικονομία», είπε ο κ. Κύρτσος.
Και πρόσθεσε: «Η πρόγνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι καλή, θα πάμε λέει στο 2,9% το 2015, αλλά επειδή έχω μάθει από προγνώσεις που δεν υλοποιούνται θα πρέπει να περιμένουμε το 2015 και τη δυναμική ανάπτυξη για να δηλώσουμε κάπως ανακουφισμένοι. Επομένως, πρώτη προϋπόθεση για να γίνει βιώσιμο το χρέος είναι να αρχίσουμε να αναπτυσσόμαστε δυναμικά και δεύτερη βασική προϋπόθεση είναι να το πάνε από τα 30 στα 50 χρόνια, την εξόφλησή του. Γιατί στα 30 χρόνια θα είναι τέτοιο το βάρος το δημοσιονομικό που θα δυσκολευτούμε να αναπτυχθούμε. Τώρα τι γίνεται».
Συνέχισε δε λέγοντας: «Επειδή εμείς δεν είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, γιατί στο τέλος του 2012 υπήρξε μία συμφωνία, ας πούμε, συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους αλλά θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει εμείς προηγούμενα στο πρωτογενές πλεόνασμα, πρωτογενές πλεόνασμα όμως σταθερό και θα έπρεπε επίσης να είχαμε κάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές από το ασφαλιστικό, που δεν θέλουμε να το ακουμπήσουμε, μέχρι τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θέλουμε να τις ξέρουμε. Επειδή παίζουμε εμείς κατενάτσιο, για πολιτικούς και εκλογικούς λόγους, δηλαδή η κυβέρνηση φοβάται το πολιτικό κόστος, η αντιπολίτευση δεν δέχεται τίποτα απ’ όλα αυτά που σας περιγράφω, λέει αντίθετα θα κάνουμε επαναπροσλήψεις και θα κινηθούμε σε διαφορετική κατεύθυνση, και οι άλλοι δεν αισθάνονται υποχρέωση να προχωρήσουν σε αυτά που έχουν πει, εφόσον δεν έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση